COD GALBEN: 26-02-2020 ora 10 Intre 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate se va semnala 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate COD GALBEN: 26-02-2020 ora 11 Intre 11:00 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor atinge 80...90 km/h viscolind și spulberând zăpada. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud;

BULETIN INFORMATIV

49 evenimente sesizate în ultimele 24 de ore/28 dintre acestea au fost prin S.N.U.A.U. 112, doar 24 fiind confirmate/Poliţiştii au aplicat 176 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 41.000 lei.

Depistat în trafic, cu auto neînmatriculat

La data de 13.02.2020, ora 11,00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din localitatea Braniştea, judeţul Mehedinţi în timp ce conducea un autoturism care figura radiat din circulaţie din anul 2018, de pe teritoriul Olandei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Acţiuni preventive

La data de 13 februarie a.c., în intervalul orar 10,00-12,00, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică, Compartimentul Proximitate au organizat o activitate pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor în zona principalelor unităţi şcolare şi a localurilor adiacente.

În cadrul acestei acţiuni au fost legitimate 25 de persoane dintre care 7 au fost atenţionate şi au fost consiliaţi 20 de elevi.

De asemenea, poliţiştii au verificat 7 societăţi comerciale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 200 de lei.

La data de 13.02.2020, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Serviciul Ordine Publică şi Secţia Poliţie Rurală Vânju Mare au organizat pe raza localităţilor Pătulele şi Jiana, două acţiuni preventive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în comunităţile rurale.

Principalele obiective ale poliţiştilor la întâlnirile cu cetăţenii şi autorităţile publice locale au vizat:

pregătirea antivictimală şi antiinfracţională în scopul prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, tâlhărie, lovire, violenţă în familie, cât şi a celor contra patrimoniului;

responsabilizarea autorităţilor locale pentru sprijinirea comunităţii (iluminat public, pază obştească, sisteme de supraveghere video, etc..) şi găsirea de soluţii concrete pentru prevenirea infracţiunilor;

prevenirea infracţiunilor de înşelăciune prin moduri de operare "deosebite" ("Accidentul", "distragerea atenţiei", etc.);

consilierea persoanelor pretabile a fi implicate în infracţiuni şi prelucrarea unor prevederi legislative.

La acţiuni au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice şi au fost puse în discuţie mai multe probleme cu care se confruntă comunitatea.

La volan, sub influenţa alcoolului

La data de 14.02.2020, ora 01,33, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat şi oprit în trafic un bărbat de 30 de ani, din localitatea Balta, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare

La data de 13.02.2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Vânju Mare - Formaţiunea Investigaţii Criminale au identificat doi bărbaţi de 43 de ani, din localitatea Obârşia de Câmp respectiv 58 de ani, din localitatea Salcia, ambii posedau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni respectiv 1 an si 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Cei doi bărbaţi au fost preluaţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi încarceraţi în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

La data de 13.02.2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Tribunalul Mehedinţi, pentru doi bărbaţi de 42 de ani respectiv 41 de ani, ambii din localitatea Cetate, judeţul Dolj, condamnaţi la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.