Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

BULETIN DE PRESĂ

Reţinuţi pentru furt şi tăinuire

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut doi bărbaţi care sunt bănuiţi de furt şi tăinuire. Unul ar fi furat scule din case în construcţie, iar celălalt le-ar fi cumpărat, cu toate că ştia că sunt furate şi le-ar fi pus la dispoziţia propriilor angajaţi, pentru a le folosi în lucrări de construcţie.

La data de 13 februarie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de furt şi faţă de un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de tăinuire.

În cadrul activităţilor de cercetare efectuate de poliţişti în legătură cu un furt de scule dintr-un imobil aflat în construcţie, pe strada Henri Coandă din Alba Iulia, reclamat poliţiei la data de 29 mai 2019, a rezultat faptul că, în noaptea de 28/29 mai 2019, bărbatul în vârstă de 48 de ani ar fi pătruns, prin efracţie, în imobil şi ar fi sustras mai multe unelte de lucru (flex, malaxor, compresor, maşină de tăiat gresia, bormaşină, etc), în valoare totală de 28.000 de lei.

Ulterior, bunurile ar fi fost vândute bărbatului de 34 de ani, care avea cunoştinţă că sunt furate şi care le-ar fi pus la dispoziţia muncitorilor de la societatea comercială administrată de el, pentru a fi folosite la lucrări în domeniul construcţiilor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor doi, ieri, 13 februarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi cu cei de la Postul de Politie Ighiu, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale precum şi de poliţiştii Serviciului Criminalistic, au efectuat 8 percheziţii în Alba Iulia, comuna Ighiu, judeţul Alba şi în municipiul Sibiu, la domiciliile celor doi bărbaţi precum şi la punctele de lucru şi sediul societăţii comerciale administrată de bărbatul de 34 de ani.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate o parte din bunurile furate din imobilul de pe strada Henri Coandă (într-un procent de aproximativ 60%) dar şi alte zeci de scule şi unelte în legătură cu care există suspiciunea că provin din alte 12 fapte de furt din imobile aflate în construcţie pe raza municipiului Alba Iulia, săvârşite de la sfârşitul anului 2018 până la sfârşitul anului 2019.

În plus, în sarcina bărbatului de 48 de ani, poliţiştii au reţinut şi o faptă de conducere fără permis, după ce, în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în data de 25 iulie 2019 ar fi condus un autoturism, pe drumurile publice, fără a poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule.

În cursul zilei de azi, 14 februarie, cei doi bărbaţi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Reţinut pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos l-au reţinut pe un bărbat din comuna Ighiu, care nu a respectat dispoziţia ordinului de protecţie emis de instanţă şi s-a apropiat de soţia sa.

În noaptea de 13/14 februarie 2020, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Ighiu, cu privire la faptul că soţul său a încălcat ordinul de protecţie emis de un judecător.

Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa femeii şi, în spatele unei anexe, l-au identificat pe bărbatul în vârstă de 31 de ani, care încerca să se ascundă.

În ciuda dispoziţiilor prevăzute în ordinul de protecţie emis de instanţa de judecată la data de 08.11.2019, care prevedea evacuarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, din locuinţa comună precum şi păstrarea unei distanţe de minim 30 de metri de soţia sa, bărbatul a revenit la domiciliul comun.

Faţă de bărbat, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti şi au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 14 februarie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Acţiune a poliţiştilor din Blaj

Poliţiştii din Blaj au organizat o acţiune cu efective suplimentare pe raza localităţilor rurale arondate Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei. Au fost identificate şi reţinute 4 persoane bănuite de furt, aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale şi confiscată cantitatea de 36 metri cubi de material lemnos.

La data de 13 februarie 2020, Poliţia Municipiului Blaj cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Rutier Alba, al Jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba - Secţia de Jandarmi Blaj şi al specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au organizat, pe raza localităţilor rurale arondate Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, o acţiune care a avut ca scop prevenirea faptelor de natură penală sau contravenţională, creşterea climatului de siguranţă publică şi reducerea riscului rutier.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 196 de persoane, controlate 147 de autovehicule, constatate, în flagrant delict, două infracţiuni şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat şi sancţionat 100 de abateri de natură contravenţională, cu amenzi în valoare de 9.022 lei, din care 92 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 61/1991 privind liniştea publică, două la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

Poliţiştii au identificat şi reţinut 4 persoane bănuite de furturi de cabluri de la o reţea de telecomunicaţii şi au confiscat 35 de metri cubi de material lemnos care ar fi fost tăiat fără drept.

Exemple:

La data de 13 februarie 2020, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii faţă de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 37 de ani, toţi din comuna Brateiu, judeţul Sibiu, care sunt bănuiţi de săvârşirea a 3 furturi de cablu de la o reţea de comunicaţii, de pe raza localităţii Veseuş, comuna Jidvei.

În sarcina celor 4 s-a reţinut faptul că în nopţile de 21/22 ianuarie, 28/29 ianuarie şi 06/07 februarie 2020, ar fi sustras 1.350 de metri de cablu din cupru, de la instalaţia de telecomunicaţii aparţinând unei societăţi comerciale specializată. Prejudiciul a fost estimat de societatea păgubită la 45.780 lei.

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au reuşit să identifice probe şi bunuri folosite în activitatea infracţională şi au pus în aplicare cele 4 mandate de aducere.

În cursul zilei de azi, 14 februarie, persoanele reţinute vor fi prezentate în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legal.

La data de 13 februarie 2020, poliţiştii, împreună cu jandarmii şi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control pe raza comunei Cetatea de Baltă, la un bărbat de 38 de ani, din localitatea Crăciunelu de Sus.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta deţinea cantitatea de 35,8 metri cubi de material lemnos care ar fi fost tăiat, în mod ilegal, din locul numit Zăvoi, situat pe raza localităţii Crăciunelu de Sus.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat, în vederea confiscării, iar faţă de bărbat cercetările sunt continuate pentru tăiere ilegală de arbori.

La data de 13 februarie 2020, în jurul orei 22,10, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau împreună cu jandarmii pe raza localităţii Tătârlaua din comuna Cetatea de Baltă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Târnăveni, judeţul Mureş.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredinţat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către un tânăr de 25 de ani, care era pasager în autoturism, cu toate că ştia că prietenul său nu deţine permis de conducere.

Faţă de tânărul de 19 ani, cercetările sunt continuate pentru conducere fără permis, iar faţă de tânărul care i-a încredinţat autoturismul, cercetările sunt continuate pentru încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, unei persoane care nu deţine permis.

La data de 13 februarie 2020, în jurul orei 19,40, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Şona, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Sânmiclăuş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Cercetat pentru violenţă în familie

Poliţiştii din Blaj continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs un incident soldat cu rănirea unui minor de 9 luni din comuna Roşia de Secaş. Din primele cercetări a rezultat că acesta ar fi fost lovit de soţul mamei sale, în timpul disputei dintre cei doi.

La data de 13 februarie 2020, în jurul orei 22,40, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 24 de ani, din Ungurei, comuna Roşia de Secaş, cu privire la faptul că fiul său minor, în vârstă de nouă luni, a fost agresat de către soţul său.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii legate de paternitatea copilului, bărbatul ar fi devenit violent şi, folosindu-se de un motoferăstrău, l-ar fi lovit pe minor, în zona capului.

Minorul a fost transportat la spitalul din Blaj de unde a fost transferat la un spital de pediatrie din Sibiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru violenţă în familie şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi încadrarea juridică finală a faptei.

Infracţiune rutieră

La data de 14 februarie 2020, în jurul orei 01,00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

Amplasarea radarelor în perioada 15 - 17 februarie 2020

Drumul Naţional 1- Alba Iulia - Sântimbru - Oiejdea - Galda de Jos - Teiuş - Aiud - Inoc - limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş - Cut - Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea - Şibot - limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C - Sebeş -Petreşti - Săsciori

Drumul Naţional 74 - Ighiu - Zlatna - Feneş - Abrud - Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 - Câmpeni - Gârda - Arieşeni

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş - Lupşa

Alba Iulia - Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I - strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş - strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Ocna Mureş - Războieni - Noşlac

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.