COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, orele 12 se va semnala disconfort termic in disconfort termic; COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate se va semnala 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00 Fenomene vizate COD GALBEN: 06-07-2020 ora 10 Intre 07 iulie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 15 Intre 15:25 si 16:30 se va semnala averse troențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vijelie. in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 15 Intre 15:00 si 17:00 se va semnala local averse ce vor cumula 35-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Gorj, Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD PORTOCALIU: 06-07-2020 ora 14 Intre 14:45 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor acumula local 35...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. in Județul Argeş;

Comunicat de presă - Fundaţia Special Olympics România

66 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale participă la primul Campionat Naţional de Patinaj Adaptat (Role şi Gheaţă) Special Olympics România

Bucureşti, 14 februarie 2020

- După şase luni de antrenamente în cinci oraşe, 66 de sportivi vor participa pe 18 şi 19 februarie la primul Campionat Naţional de Patinaj Special Olympics

- Fundaţia Special Olympics România a creat în cadrul programului 'Speciali pe patine - Luăm viteză spre starea de bine!' primul ghid de Patinaj (Role, Viteză, Artistic) adaptat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Acesta va fi lansat pe 19 februarie.

66 de sportivi Special Olympics din 5 oraşe (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Galaţi) s-au antrenat intens pe role şi patine, alături de antrenori voluntari pentru a participa la primul Campionat Naţional de Patinaj al Special Olympics. Marţi 18 februarie, ora 16,00 la patinoarul din AFI Palace Cotroceni, BRAVII îşi vor demonstra abilităţile de patinatori, iar miercuri, 19 februarie, la Sala Elite (Sun Plaza), vor aluneca pe role în faţa asistenţei venită să-i susţină.

'Speciali pe patine - Luăm viteză spre starea de bine', proiect derulat de Special Olympics România începând din luna iulie 2019 şi finanţat prin programul 'în stare de bine', susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, a presupus crearea primului program de antrenamente şi competiţii din România pentru patinaj (role viteză, artistic şi viteză gheaţă) pentru 66 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din 5 oraşe, crearea primului Ghid de Patinaj Adaptat, organizarea a 5 demonstraţii locale în mijlocul comunităţilor şi a primului Campionat Naţional Special Olympics de Patinaj pentru acest grup de beneficiari cu scopul de a demonstra abilităţile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, puterea transformatoare a sportului şi beneficiile majore pe care le aduce asupra stării de sănătate. Ghidul de patinaj adaptat poate fi vizualizat si descărcat, gratuit, de aici: https://bit.ly/31RE7IY.

'A fost un proiect foarte dinamic, cu multe activităţi noi (chiar săptămânale!) şi cu rezultate spectaculoase. A fost o provocare!', spune Roxana Ossian, coordonator programe 'Sportivi Tineri' şi 'Reţeaua de sprijin familial!' din cadrul Special Olympics România.
în cadrul proiectului au participat şi alte peste 400 de persoane - antrenori, membri de familie, voluntari (studenţi, elevi de liceu, profesori de sport), membri ai comunităţilor. Antrenorii voluntari au fost persoane cu pregătirea necesară pentru a conduce activităţile sportive specifice (antrenamentele de role/patinaj) adaptate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Mai multe detalii despre aceştia puteţi citi aici - https://bit.ly/2ScrbtQ. Antrenorii şi membrii de familie au avut şansa de a vedea evoluţia persoanelor cu dizabilităţi intelectuale (la Special Olympics asta înseamnă IQ < 70) şi de a se bucura împreună.

Mai multe despre protagoniştii programului, demonstraţii, antrenori şi voluntari puteţi citi pe site-ul Fundaţiei - www.specialolympics.ro sau pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/).

Proiectul 'Speciali pe patine - Luăm viteză spre starea de bine' este derulat de Special Olympics România şi finanţat prin programul 'în stare de bine', susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Recomandări #

Pentru a găsi mai uşor informaţiile despre proiect, folosiţi haştagurile: #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc #specialipepatine #specialolympicsromania

Despre dizabilitatea intelectuală
Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilităţi la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase şi etnii, nivel de educaţie, statut social sau economic, putând apărea în orice familie.

Despre Special Olympics România
Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. în România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

Pentru alte detalii puteţi contacta Fundaţia Special Olympics România.
Coordonator comunicare, Oana Grecea - o.grecea@specialolympics.ro.