Parlamentul României

Camera Deputaţilor

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul PNL aduce fonduri europene, în valoare de milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României

Guvernul PNL a anunţat că va lansa, în viitorul apropiat, o serie de proiecte europene, în valoare de 250 milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României, inclusiv a judeţului Neamţ.

Deşi cei de la PSD încearcă să împiedice buna funcţionare a României, prin sabotarea guvernării, PNL, prin Guvernul interimar, face treabă bună în continuare, pentru a sluji interesele cetăţenilor.

Cu ajutorul celor 250 milioane de euro se vor crea 1000 de locuri de muncă, îi vom încuraja pe cei plecaţi peste hotare să se întoarcă în ţară. Am speranţa că astfel cât mai mulţi nemţeni se vor întoarce acasă, pentru a contribui la dezvoltarea judeţului Neamţ.

Totodată, văzând cum sabotează cei de la PSD viitorul României militez pentru organizarea alegerilor anticipate, pentru a avea un Parlament care să sprijine eforturile de a continua reformele începute de Guvernul PNL. Împreună mergem mai departe.
Mai multe informaţii despre aceste proiecte găsiţi mai jos:

Guvernul României a aprobat 10 apeluri de proiecte pentru Programul Operaţional Capital Uman în valoare de 250 de milioane de euro. Două dintre apeluri sunt destinate românilor din diaspora.

30 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ANTREPRENORII ROMÂNI DIN DIASPORA. Banii vor veni în sprijinul a 180 de start-up-uri înfiinţate de cetăţeni români plecaţi în străinătate. Apelul este intitulat "România Te Aşteaptă" şi dă o şansă de revenire diaporenilor în ţară. Prin această linie de finanţare avem în vedere crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Apelul va fi lansat cel târziu în luna martie a.c.

30 DE MILIOANE DE EURO PENTRU COPIII DIN FAMILIILE PLECATE LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE. 1000 de copii, incluşi în cadrul apelului de proiect, vor beneficia de programe tip after-school, mai exact un pachet care combină activităţile educaţionale, masa caldă şi echipamente de joacă. Este cel mai avansat apel de proiect şi va fi lansat în perioada 17-20 februarie a.c.

20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU STUDENŢI. Sprijin pentru 200 de start-up-uri ale studenţilor din an terminal în domeniul tehnic. Programul se adresează domeniilor IT, robotică şi automatizări industriale.

30 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ANGAJAŢII COMPANIILOR. 8.000 de angajaţi vor putea să-şi dezvolte abilităţile şi competenţele în domeniul economiei digitale. Apelul este structurat pe două paliere şi se adresează întreprinderilor mari şi celor mici şi mijlocii.

20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ELEVI. Programul tip after-school presupune sprijin pentru elevii din clasele 0 - IV cu pachete de măsuri care combină activităţile educaţionale cu echipamente de joacă la nivelul unităţilor şcolare incluse în acest apel.

20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU PROGRAME DE SCREENING ÎN SARCINĂ. Linia de finanţare sprijină prevenţia medicală cu identificarea riscurilor în timpul sarcinii şi vine în ajutorul familiilor tinere. Aceasta este a doua etapă a apelului lansat în luna noiembrie.

Mugur Cozmanciuc

Deputat