COD GALBEN: 26-02-2020 ora 10 Intre 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate se va semnala 27 februarie, ora 11:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone vizate COD GALBEN: 26-02-2020 ora 11 Intre 11:00 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor atinge 80...90 km/h viscolind și spulberând zăpada. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud;

Marius Bodea: Aeroportul Iaşi mai pierde o rută internă din cauza incompetenţei PSD! Solicit demiterea urgentă a directorului aerogării

Potrivit informaţiilor apărute în mass-media locală, compania naţională TAROM urmează să renunţe la cursa directă Iaşi-Cluj, începând cu data de 30 martie 2020. Noua rută internă a fost lansată iniţial în octombrie 2016, de către operatorul Blue Air, acela fiind momentul când se realiza, pentru prima dată pe calea aerului, unirea Moldovei cu alte două regiuni importante: Ardealul şi Banatul, prin Cluj şi Timişoara. În 2018, cele două zboruri au fost preluate de TAROM, iar astăzi ambele curse nu mai există. Iaşi-Cluj este al 16-lea zbor pe care Aeroportul Iaşi îl pierde de când este condus de PSD.

Deputatul liberal Marius Bodea condamnă cu vehemenţă indolenţa actualei conduceri a aerogării ieşene, care nu face nimic pentru a recupera aceste rute.

"Este inadmisibil cum PSD îşi bate joc de singurul obiectiv cu adevărat important din acest oraş. Pierderea conexiunii directe cu oraşul Cluj-Napoca, la fel cum s-a întâmplat cu Timişoara, ne izolează şi mai mult de zonele dezvoltate, iar asta se va resimţi în economia locală, pentru că va fi afectat grav mediul de business. Mai mult, dispar oportunităţile de colaborare cu mediul academic şi cel cultural între cele două oraşe conectate.

În 2016, când încă eram manager al Aeroportului Iaşi, reuşeam o premieră în ultimii 25 de ani: Iaşul era conectat direct cu două oraşe importante din vestul ţării, în condiţiile în care singura legătură internă era cu Bucureştiul. Astăzi, acest moment istoric este îngropat de un PSD care nu a fost în stare să negocieze pentru nişte rute credibile şi durabile, dar care tot s-a lăudat în spaţiul public cu investiţii de modernizare pregătite deja de mine şi echipa mea, ori cu negocieri cu noi companii, despre care nu mai auzim nimic.

În patru ani de când am plecat de la aeroport, s-au pierdut 16 rute! Cum justifică actuala administraţie a aerogării aceste pierderi în lanţ? Ce face concret pentru a restabili conectivitatea şi mobilitatea în zonă? Poate directorul aeroportului să explice cum s-a ajuns în acest impas? Mă îndoiesc că îşi va recunoaşte incompetenţa. Un lucru e cert: PSD are pe mâini o investiţie care aduce plus valoare comunităţii noastre şi care contribuie la bunăstarea a sute de mii de locuitori, dar care, acum, sub conducerea PSD, riscă să fie distrusă definitiv dacă nu se iau măsuri urgente. Trag un semnal de alarmă şi îi invit pe toţi ieşenii să semneze petiţia pentru demiterea urgentă a actualului director al Aeroportului Iaşi https://www.petitieonline.com/cerem_demiterea_directorului_aeroportului_iai", a declarat Marius Bodea, Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.