A fost emisă autorizaţia de construire pentru reabilitarea DJ 186 Valea Izei

Consiliul Judeţean Maramureş a emis, în 6 februarie 2020, autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de reabilitatre pe tronsonul de drum judeţean DJ 186, Sector Bârsana (DJ185) - Strâmtura - Rozavlea - Şieu - Bogdan Vodă - Dragomireşti - Săliştea de Sus - Săcel (DN17C).

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Maramureş, din data de 29 ianuarie 2020, aleşii judeţeni au aprobat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţie. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a arătat că adoptarea proiectului de hotărâre care a vizat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici reprezintă un motiv de bucurie pentru maramureşeni, deschizând calea începerii lucrărilor de reabilitare. Totodată, acesta a menţionat că, în aceeaşi situaţie favorabilă se află şi DJ 187 de pe Valea Ruscovei, astfel că vor fi reabilitate şi ultimele două tronsoane de drum judeţean, DJ 186 ŞI DJ 187, din cele şase începute în acest mandat al Consiliului Judeţean Maramureş.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II şi presupune reabilitarea a 39,3 km de drum care străbate localităţile Bârsana, Strâmbuta, Rozavlea, Şieu, Bogdan Vodă, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi Săcel. Valoarea lucrării este de 91.891.820,71 lei fără TVA, iar executantul este Asocierea SC Autotehnorm SRL (ca lider de asociere) şi SC Autotehnorm SRL - SC Blue Company SRL - SC OPR Asfalt SRL - Obras Publicas Y Regaidos SA - SC Road Design SRL.

Durata autorizaţiei de construire este de 24 de luni de la data emiterii, interval în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate. Durata totală de execuţie a lucrărilor este de 48 de luni, calculate de la data începerii efective a lucrărilor, situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş