Încă un pacient în cazul căruia Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca a confirmat ieri diagnosticul de gripă (virus gripal tip A) este internat la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani din Năsăud, cu numeroase afecţiuni asociate, care iniţial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom.

Pacientul a fost internat la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă, evoluţia stării sale de sănătate fiind nefavorabilă. În prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă. Nu era vaccinat antigripal.

Este al 4-lea caz de gripă înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Ceilalţi 3 pacienţi cu gripă confirmată, nevaccinaţi antigripal:

- bărbat, 67 ani (loc. Livezile), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedat la Secţia ATI;

- femeie, 64 ani (loc. Beclean), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedată la Secţia ATI;

- bărbat, 62 ani (mun. Bistriţa), virus gripal tip A (confirmat de Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca), internat la ATI - în stare critică.

Camelia Strungari,

Purtător de cuvânt