Comunicat de presă privind vizita unei delegaţii a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova (CEC) la Autoritatea Electorală Permanentă

O delegaţie a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova (CEC) efectuează, în perioada 15 -16 februarie 2020, o vizită oficială la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în contextul Memorandumului de colaborare semnat de cele două instituţii în luna noiembrie a anului trecut.

În data de 15 februarie 2020, delegaţia CEC Moldova, condusă de preşedintele instituţiei, Dorin Cimil, va avea o întâlnire cu preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică şi cu şefii departamentelor din cadrul Autorităţii implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Scopul vizitei îl constituie dezvoltarea cooperării instituţionale prin realizarea schimbului de experienţă în următoarele direcţii:

- finanţarea corectă şi transparentă a partidelor politice şi a campaniilor electorale;

- asigurarea condiţiilor optime pentru exercitarea drepturilor electorale ale cetăţenilor cu drept de vot în străinătate;

- organizarea şi desfăşurarea programelor de informare şi educare a electoratului, dar şi a celorlalţi participanţi la alegeri;

- organizarea cursurilor de instruire de tip BRIDGE.

CEC Moldova şi-a manifestat interesul faţă de experienţa şi succesele înregistrate de AEP în domeniul asigurării şi îmbunătăţirii legislaţiei electorale, finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, informarea şi educarea alegătorilor.

Autoritatea Electorală Permanentă apreciază interesul omologilor din Republica Moldova şi îi asigură de întreaga sa disponibilitate de a colabora activ şi susţinut în toate domeniile în care AEP poate furniza expertiză.

Direcţia comunicare