COD GALBEN: 07-08-2020 ora 10 Intre 07 și 08 august;Fenomene vizate se va semnala 07 și 08 august in 07 și 08 august;

TRANZIT, în regia Anei-Felicia Scutelnicu, selectat la Berlinale Co-Production Market

TRANZIT, primul lungmetraj al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu de după încheierea studiilor, a fost selectat pentru a participa în februarie, anul acesta, la Berlinale Co-Production Market. Mobra Films şi Weydemann Bros. din Germania sunt producătorii filmului.

Acţiunea proiectului aflat încă în dezvoltare se petrece la mijlocul anilor 1990, undeva în fostul imperiu sovietic.
TRANZIT (dezvoltat cu titlul în engleză Transit Times) spune povestea Zinei, de 45 de ani, care trăieşte într-o curte comună, în anii '90, în Moldova, după ce URSS tocmai s-a prăbuşit. Salariile nu se mai plătesc de luni de zile deja şi Zina caută o soluţie de supravieţuire - căci nici Victor, soţul ei artist, nici Eva, fiica ei adolescentă, nu vor sau nu pot să îşi asume vreo răspundere în privinţa familiei.

Zina identifică drept ultima lor potenţială sursă de venit tocmai închirierea locuinţei familiei - căci slujbe la care să se mai plătească salariile nu mai există - iar de vândut nu le-a mai rămas nimic. Decizia Zinei le va permite să aibă ce pune pe masă însă va grăbi destrămarea familiei - într-o societate care se descompune şi ea - ca o curte mai mare.

Ana-Felicia Scutelnicu s-a născut în 1978 în Chişinău, Moldova. Ea a studiat Limbi străine la Universitatea de Stat din Moldova, după care s-a mutat pentru 4 ani în Cotonou, Benin, unde s-a implicat în numeroase proiecte de teatru. Din 2002 trăieşte şi lucrează la Berlin. A absolvit regia la Academia de Film şi Televiziune din Berlin unde a realizat 4 scurtmetraje, ce au fost proiectate la multe festivaluri din lume.

A regizat în Moldova Panihida, un film care se învârte în jurul luptei dintre tradiţie şi modernitate la înmormântarea unei bătrâne. Panihida a avut premiera la Wiesbaden goEast, a intrat în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Sofia şi a câştigat Premiul CinemaXXI pentru scurt şi mediu-metraj la Festivalul de Film de la Roma. Regizoarea şi-a făcut debutul în lungmetrajul de ficţiune cu filmul de absolvire.

Anishoara a fost prezentat la multe festivaluri prestigioase precum San Sebastian, Munchen, Seattle, Thessaloniki, Tallinn Black Nights, Guadalajara şi Vancouver, unde a şi câştigat Premiul pentru Cea mai bună imagine.

Regizoarea este şi absolventă a programului Berlinale Talents, unde proiectul TRANZIT (Transit Times) a câştigat Premiul Kompagnon la Script Station.

Cea de-a 17-a ediţie Berlinale Co-production Market va avea loc de sâmbătă până miercuri, 22-26 februarie 2020, la Zoo Palast Cinema în timpul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. În fiecare an, producători din întreaga lume pot să-şi înscrie proiecte de lungmetraj şi proiecte de seriale dramatice pentru seriile de co-producţie.

Producători internaţionali, finanţatori, agenţi de vânzări, distribuitori şi reprezentanţi ai finanţatorilor şi ai canalelor de televiziune caută proiecte la care să participe şi au aplicat în lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru a fi parte a pieţei de co-producţie de anul acesta. Bazându-se pe cererile de întâlnire ale potenţialilor co-producători şi finanţatori interesaţi, echipa de organizare a Berlinale Co-production Market va organiza întâlniri one-on-one pentru anumite proiecte şi companii, cu scopul de a facilita colaborarea dintre aceştia.

TRANZIT (Transit Times) este o producţie România, Germania, Moldova şi este susţinut de Programul MEDIA Europa Creativă.

Mai multe informaţii actualizate vor fi disponibile pe site-ul Mobra Films.