COD GALBEN: 07-08-2020 ora 10 Intre 07 și 08 august;Fenomene vizate se va semnala 07 și 08 august in 07 și 08 august;

CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA SABON HOLDINGS SRL DE CĂTRE LABORATOIRES DE BIOLOGIE VEGETALE YVES ROCHER

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Laboratoires de Biologie Vegetale Yves Rocher intenţionează să preia Sabon Holdings SRL.

Grupul Rocher produce şi comercializează o gamă largă de produse cosmetice, ce include produse de îngrijire a feţei şi îngrijire corporală, îngrijire a părului etc. Mărcile de produse cosmetice deţinute de Grupul Rocher sunt prezente şi pe piaţa românească.

Yves Rocher Romania S.R.L., filială a Grupului Rocher, vinde produse Yves Rocher atât în magazinele sale fizice dedicate, precum şi on-line, prin comandă prin poştă şi vânzări directe.

Sabon Holdings S.R.L. comercializeză numai produse sub marca Sabon, atât prin intermediul unor magazine fizice dedicate, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, precum şi on-line. Compania Sabon are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Ianuarie 2020
Biroul de Presă