COD GALBEN: 07-08-2020 ora 10 Intre 07 și 08 august;Fenomene vizate se va semnala 07 și 08 august in 07 și 08 august; COD GALBEN: 08-08-2020 ora 10 Intre 10:05 si 11:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15-20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Dolj;

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 15 ianuarie 2020 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

A) Reglementare
Proiectul de Regulament pentru modificarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară, privind punerea în aplicare a prevederilor art. XI pct. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile);
Norma privind aplicarea unor măsuri în cazul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană fără un acord (Norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României);
Regulamentul pentru modificarea şi completarea Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă (Regulamentul va fi transmis, spre publicare, Monitorului Oficial al României);
Norma privind aplicarea Ghidului cu privire la criteriile STS pentru securitizarea non-ABCP (EBA/GL/2018/09) şi a Ghidului cu privire la criteriile STS pentru securitizarea ABCP (EBA/GL/2018/08) (Norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României);
Proiectul Normei pentru modificarea Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 3/2019 privind comisionul de administrare pentru fondurile de pensii administrate privat (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile);
Proiectul Normei de modificare a Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 1/2015 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile);
Proiectul Normei pentru modificarea Normei nr. 7/2010 privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

B) Autorizare
Numirea domnilor Ţibichi Liviu Nicolae şi Butariu Bogdan Cornel în calitate de Directori ai SSIF Bursa Română de Mărfuri - Romanian Commodities Exchange S.A.;
Numirea domnului Radu Crăciun în calitate de membru al Directoratului BCR Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea intervenită în actul constitutiv al SIF Transilvania S.A. ca urmare a diminuării capitalului social al societăţii cu suma de 2.184.286,70 lei, de la 218.428.666,40 lei la 216.244.379,70 lei;
Prospectul simplificat aferent operaţiunii de majorare a capitalului social al societăţii VES S.A. Sighişoara;
Prospectul UE pentru creştere în vederea majorării capitalului social al societăţii Prodhart S.A. Iaşi;
Prospectul UE pentru creştere în vederea majorării capitalului social al societăţii Mobex S.A. Târgu Mureş;
Emiterea Certificatelor de înregistrare a majorării capitalului social al societăţii Banca Transilvania S.A. Cluj Napoca şi a reducerii numărului de obligaţiuni emise de aceasta;
Retragerea de la tranzacţionare de pe sistemul multilateral de tranzacţionare administrat de BVB şi radierea din evidenţa ASF a acţiunilor emise de societatea Simec S.A. Sibiu ca urmare a falimentului;
Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BRD Medio administrat de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Administrat Privat BRD administrat de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative BRD Medio administrat de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Administrat Privat Vital administrat de Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Aegon Esenţial administrat de Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Administrat Privat Aripi administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

Despre ASF
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.