COD GALBEN: 29-09-2020 ora 11 Intre 29 septembrie, ora 11:00 - 30 septembrie, ora 10:00 se va semnala 29 septembrie, ora 11:00 - 30 septembrie, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 29-09-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:30 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Alegeri academice la Universitatea Politehnica Timişoara

Potrivit Calendarului alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timişoara, în această perioadă este în plină desfăşurare procesul de constituire a structurilor de conducere la nivelul instituţiei, pentru legislatura 2020-2024.

După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale Universităţii Politehnica Timişoara îşi dispută funcţia de rector: conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească şi asigurarea calităţii, şi prof.univ.dr.ing. Ilare Bordeaşu, directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT.

În perioada 14-20 ianuarie 2020 vor fi organizate întâlniri ale candidaţilor la funcţia de rector cu electoratul, în 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector, iar în 28 ianuarie 2020 a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I. Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie 2020 Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcţia de rector.

Tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie 2020 este ales preşedintele Senatului de către membrii acestuia.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educaţiei Naţionale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare şi numirea, prin Ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale a rectorului UPT, acesta numeşte prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanşează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăţilor.

Mai multe detalii despre alegerile pentru structurile şi funcţiile de conducere din Universitatea Politehnica Timişoara, dar şi planurile manageriale cu care se prezintă cei doi candidaţi la funcţia de rector găsiţi aici: