COD GALBEN: 09-12-2021 ora 10 Intre 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 09-12-2021 ora 12 Intre 12:00 si 14:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale formarea gheţuşului in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 09-12-2021 Intre 09:10 si 15:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 55 - 75 km/h in Județul Caraş-Severin;

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 18 decembrie 2019 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

A) Reglementare

Proiectul Normei privind aplicarea unor măsuri în cazul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană fără un acord (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 15 zile);
Norma pentru aplicarea Ghidului ESMA cu privire la factorii de risc în temeiul Regulamentului privind prospectul (Norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României);
Proiectul Normei privind aplicarea Ghidului cu privire la criteriile STS pentru securitizarea non-ABCP (EBA/GL/2018/09) şi a Ghidului cu privire la criteriile STS pentru securitizarea ABCP (EBA/GL/2018/08) (Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

B) Supraveghere

Retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a societăţii Sircom Insurance Broker S.R.L., precum şi radierea acesteia din Secţiunea I a Registrului intermediarilor principali;
Rezultatele controlului periodic efectuat la SAI Muntenia Invest S.A. şi la entităţile administrate de aceasta (SIF Muntenia S.A. şi FDI Plus Invest).

C) Autorizare

Numirea domnului Tiberiu-Cristian Maier pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Directoratului la societatea Signal Iduna Asigurare Reasigurare S.A.;
Numirea domnului Sotirios Sofopoulos pentru un nou mandat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la societatea Garanta Asigurări S.A.;
Numirea domnului Radosław Pawłowski în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii Certasig - Societate de Asigurare şi Reasigurare S.A.;
Numirea domnului Balaci Dragoş în calitate de director al societăţii SAI Atlas Asset Management S.A.;
Aprobarea cererii societăţii Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. de obţinere a autorizaţiei de funcţionare ca intermediar principal - companie de brokeraj, aprobarea administratorului şi a conducătorului executiv;
Modificările aduse Actului constitutiv al societăţii Trust Brokers Broker de Asigurare S.R.L. (cesiune de părţi sociale, asociat semnificativ, structura asociaţilor, nou mandat administrator şi modificarea unor articole);
Modificările aduse Actului constitutiv al societăţii Fabrica de Asigurări - Broker de Asigurare S.R.L. (schimbare sediu social, cesiune de părţi sociale, structura asociaţilor, majorare capital social şi închidere punct de lucru);
Modificările aduse Actului constitutiv al societăţii Ritter - Broker de Asigurare şi Reasigurare S.R.L. (completarea obiectului secundar de activitate, schimbarea sediului social al asociatului Niro Investment S.A.);
Modificarea Actului constitutiv al societăţii Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID), urmare a schimbării sediului social;
Autorizarea societăţii Depozitarul Central S.A. (în baza Regulamentului (UE) nr. 909/2014, a standardelor tehnice emise în aplicarea acestuia, a Regulamentului ASF nr. 10/2017, precum şi a Legii nr. 126/2018) şi aprobarea noului Cod şi a noului Regulament de organizare şi funcţionare al societăţii;
Autorizarea modificărilor intervenite în documentele Fondurilor de Investiţii Alternative Michelangelo, Herald, Hermes şi DCP Investiţii, administrate de SAI Atlas Asset Management S.A., ca urmare a aplicării prevederilor unor acte normative;
Autorizarea modificărilor intervenite în documentele Fondurilor deschise de investiţii Monolith, Piscator Equity Plus şi Audas Piscator, administrate de SAI Atlas Asset Management S.A., ca urmare a aplicării prevederilor unor acte normative;
Autorizarea modificărilor intervenite în documentele Fondurilor deschise de investiţii Certinvest Prudent, Certinvest Obligaţiuni, Certinvest Dinamic, Certinvest Bet Index, Certinvest Bet-Fi Index şi Certinvest Xt Index, administrate de SAI Certinvest S.A., ca urmare a aplicării prevederilor unor acte normative, precum şi a unor modificări adoptate voluntar de societate;
Autorizarea modificărilor intervenite în documentele Fondurilor deschise de investiţii BT Dolar Fix, BT Euro Fix, BT Fix, BT Real Estate, BT Agro, BT Energy, BT Technology, BT Obligaţiuni, BT Euro Oligaţiuni, BT Clasic, BT Euro Clasic, BT Index Austria - Atx, BT Index România - Rotx şi BT Maxim administrate de BT Asset Management SAI S.A.;
Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de BT Leasing Transilvania IFN S.A. Cluj-Napoca şi a emiterii Certificatului de înregistrare a obligaţiunilor emise;
Emiterea Certificatului de înregistrare a acţiunilor emise de societatea Serico S.A. Bucureşti în vederea majorării capitalului social;
Emiterea Certificatului de înregistrare a acţiunilor emise de Societatea Energetică Electrica S.A. Bucureşti în vederea majorării capitalului social;
Emiterea Certificatului de înregistrare a noilor caracteristici ale societăţii Industria Sârmei Câmpia Turzii S.A. ca urmare a majorării capitalului social;
Emiterea Certificatului de înregistrare a obligaţiunilor emise de Banca Comercială Română S.A. în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB;
Retragerea de la tranzacţionare de pe sistemul multilateral de tranzacţionare administrat de BVB şi a radierii din evidenţa ASF a acţiunilor emise de societatea Lacta S.A. Giurgiu ca urmare a falimentului;
Aprobarea majorării capitalului social şi a modificării Actului constitutiv al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Aprobarea majorării capitalului social şi autorizarea modificării Actului constitutiv al Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative AZT Vivace administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative AZT Moderato administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

D) Diverse

Raportul privind evoluţia pieţei de capital din România în trimestrul III 2019;
Informare asupra rezultatelor analizei raportărilor privind dosarele de daună avizate la asigurători în baza contractelor de asigurare obligatorie RCA în trimestrul III 2019;
Informare privind raportările referitoare la petiţiile transmise la ASF de către societăţile de asigurare în trimestrul III 2019.

Despre ASF
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.