COD GALBEN: 14-08-2020 ora 10 Intre 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00Fenomene vizate se va semnala 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 14-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00Fenomene vizate

Şedinţă solemnă a Sfântului Sinod dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist

La Palatul Patriarhiei va avea loc, în ziua de luni, 16 decembrie 2019, ora 11,00, şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Evenimentul va fi precedat de slujba parastasului pentru eroii din decembrie 1989, oficiată în Catedrala patriarhală, la ora 10,30.

Şedinţa solemnă va fi deschisă de Părintele Patriarh Daniel care va sublinia importanţa jertfei eroilor din decembrie 1989 pentru recâstigarea si reafirmarea libertăţii în România.

În continuare, domnul Octav Bjoza, presedintele "Asociaţiei Fostilor Deţinuţi Politici", va susţine un cuvânt în memoria victimelor comunismului din România.
Ulterior, va fi lansat volumul Mărturii si evocări din lagăre si închisori: 30 de ani de la căderea comunismului în România marcaţi prin interviuri cu 30 de deţinuţi politici din perioada comunistă.

De asemenea, vor fi prezentate trei filme documentare realizate de TRINITAS TV: Decretul 410/1959, Revoluţia din 1989 si Mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comuniste (în total 45 minute).

Grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale va susţine un concert de colinde si cântări pe versurile unor fosti deţinuţi politici.

După încheierea şedinţei solemne a Sfântului Sinod, va avea loc vernisajul expoziţiei intitulate "Publicaţia Vestitorul Ortodoxiei, martor al unui nou început în viaţa Bisericii".

Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod va fi transmisă în direct de Radio TRINITAS si TRINITAS TV ale Patriarhiei Române.

Biroul de presă al Patriarhiei Române