Prinţul de Wales, la ICR Londra: Este minunat să văd contribuţia imensă a comunităţii româneşti din Regatul Unit

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a fost prezent, joi, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, unde a inaugurat expoziţia de fotografie "Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989", ocazie cu care a marcat 30 de ani de la Revoluţia Română, alături de ambasadorul României în Regatul Unit, Dan Mihalache.

În discurs, Alteţa Sa Regală s-a referit la originile sale din Transilvania şi a subliniat legăturile cu România, dar şi contribuţia comunităţii româneşti în Regatul Unit.

"Excelenţa voastră, îmi cer scuze că v-am făcut să aşteptaţi mai devreme, dar mi-am dorit foarte mult să vin pentru a aduce un omagiu României la această importantă aniversare. Îmi amintesc foarte bine ce s-a întâmplat atunci, ceea ce spune ceva despre vârsta mea.

Când am aflat, cu ani în urmă, că am avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, al cărei sat natal urma să fie distrus, am înţeles şi mai bine suferinţele teribile pe care românii au trebuit să le îndure atât de mult timp.

Legăturile cu România înseamnă foarte mult pentru mine şi este minunat să văd schimbările din aceşti 30 de ani, care au avut loc ca urmare a eforturilor depuse de foarte mulţi oameni.

La fel de minunat este să văd contribuţia imensă a comunităţii româneşti din Regatul Unit. Să văd atât de multă lume adunată aici, din toate domeniile de activitate, aducându-şi contribuţia specială la această ţară în atât de multe feluri, mă face să mă simt foarte mândru.

Vreau să mă folosesc de această ocazie pentru a spune cât de mult apreciez ceea ce faceţi aici şi cât de mult reprezentaţi pentru diversitatea acestei ţări. De aceea vreau să vă mulţumesc. Mi-a făcut o mare plăcere să fiu alături de voi cu această ocazie specială. Doresc României tot succesul posibil pe viitor, eu voi păstra mereu cea mai mare afecţiune pentru România şi oamenii ei", a afirmat Prinţul de Wales.