COD GALBEN: 27-01-2020 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 27-01-2020 ora 22 Intre 22:00 si 02:00 se va semnala temporar ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Constanta; COD GALBEN: 27-01-2020 ora 22 Intre 22:00 si 02:00 se va semnala local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj; COD GALBEN: 27-01-2020 ora 21 Intre 21:00 si 02:00 se va semnala temporar ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Tulcea;

Întâlnirea prim-ministrului Ludovic Orban cu reprezentanţii comunităţii franceze de afaceri din România

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit astăzi, 13 decembrie, cu reprezentanţii comunităţii franceze de afaceri din România. Evenimentul a fost găzduit de Ambasada Franţei la Bucureşti şi reflectă angajamentul Guvernului de a menţine un dialog constant cu mediul de afaceri autohton.

Cu acest prilej, şeful Guvernului a subliniat angajamentul ferm al Executivului român în direcţia dezvoltării unui parteneriat durabil cu toţi investitorii din economie.

Guvernul are un rol crucial de îndeplinit în asigurarea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea afacerilor şi creşterea competitivităţii companiilor, cu efecte benefice, de durată, la nivelul bunăstării cetăţenilor români.

Obiectivul Executivului este dezvoltarea unei economii puternice, competitivă internaţional, cu instituţii şi o administraţie eficientă, o economie în care mediul de afaceri să beneficieze de competiţie corectă şi de politici publice prietenoase cu investitorii.

"Avem în vedere un model de creştere economică bazat pe creşterea valorii adăugate din economie, motiv pentru care suntem deschişi, în mod special, către proiecte în domenii intensive în tehnologie.", a declarat premierul.

Prim-ministrul român a precizat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper al prosperităţii, dar şi al securităţii noastre comune în spaţiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune, europene, pe care le împărtăşesc România şi Franţa.

Premierul Ludovic Orban a menţionat faptul că relaţia bilaterală româno-franceză contribuie esenţial la prosperitatea României şi reprezintă o platformă importantă pentru creşterea competitivităţii economice, iar investitorii francezi din România joacă un rol relevant în numeroase sectoare competitive internaţional şi susţin, la rândul lor, ecosisteme importante de întreprinderi mici şi mijlocii.

Cele peste 5 miliarde de euro investite de companii franceze în România susţin o gamă variată de exporturi cu valoare adăugată ridicată, precum şi schimburi comerciale bilaterale de peste 9 miliarde de euro anual.

Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii cadrului fiscal-bugetar, condiţie esenţială a dezvoltării investiţiilor productive în economia naţională şi a unei funcţionări eficiente a mecanismelor de piaţă în beneficiul consumatorilor.

Trecând în revistă principalele măsuri de politică economică avute în vedere de Executiv, premierul Ludovic Orban a subliniat prioritatea acordată dezvoltării infrastructurii - de transport, energetice sau de sănătate, precum şi a capitalului uman, prin educaţie şi formare profesională adaptate nevoilor economiei viitorului.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul român a subliniat interesul deosebit al României pentru promovarea economiei şi societăţii digitale, precum şi pentru dezvoltarea sectoarelor industriale de vârf.