COD GALBEN: 29-09-2020 ora 11 Intre 29 septembrie, ora 11:00 - 30 septembrie, ora 10:00 se va semnala 29 septembrie, ora 11:00 - 30 septembrie, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 29-09-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:30 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Ştirea apărută recent în presă, conform căreia preşedintele Emil Constantinescu a fost internat de urgenţă, acuzând grave probleme de sănătate, este falsă. Preşedintele Constantinescu şi-a făcut, într-adevăr, analizele de rutină, aşa cum procedează în fiecare an. Mai mult, în ultima perioadă nu a fost "spitalizat de mai multe ori", aşa cum s-a scris, ci a fost supus unor investigaţii medicale, necesare şi obligatorii, în perioada de convalescenţă după gripa pe care a contractat-o.

În 10 decembrie 2019, preşedintele Constantinescu a participat, la BNR, la prezentarea volumului 3 al trilogiei "Resursele minerale ale României. Resurse energetice", precum şi la lansarea cărţii "România în timpul administraţiei Emil Constantinescu" scrisă de istoricul Alex Mihai Stoenescu. În 16 decembrie va fi prezent la şedinţa solemnă comună a Parlamentului României, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989; în 19 decembrie va participa la evenimentul organizat de Guvernul României, "30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989" şi va fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului, în Parlamentul României, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Adina Bara
Cabinetul preşedintelui Emil Constantinescu