COD GALBEN: 12-08-2020 ora 10 Intre 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 12-08-2020 ora 20 Intre 20:55 si 21:45 se va semnala averse ce vor depăși 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului in Județul Mureş;

Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public fără solicitarea vreunui punct de vedere din partea Companiei TAROM, cu privire la cursa ROT 701 din data de 09 Decembrie 2019, Compania TAROM face următoarele precizări:

"Cursa ROT 701 din data de 09 Dec 2019 a decolat conform orarului de zbor. Întrucât pe parcursul zborului, condiţiile meteorologice pe aeroporul de destinaţie s-au înrăutăţit, comandantul aeronavei a decis, conform procedurilor standard în această situaţie, aterizarea pe Aeroportul Suceava.

Menţionăm că pasagerii au fost debarcaţi în condiţii optime.

Apoi, reprezentanţii TAROM au decis transferul terestru către Iaşi, destinaţia iniţială, din dorinţa de a veni în sprijinul pasagerilor săi şi de a minimiza pe cât posibil impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al acestora.
În acest sens, subliniem faptul că atât pe parcursul zborului către Suceava, cât şi în timpul de aşteptare al autocarului care a efectuat transportul către Iaşi, pasagerii au primit asistenţă la sol şi li s-au oferit toate informaţiile necesare, conform procedurilor TAROM.

Totodată precizăm că pe Aeroportul din Iaşi, condiţiile meteo s-au menţinut întreaga zi, fapt care a condus şi la întarzierea altor curse TAROM.

Operarea în condiţii de vizibilitate redusă nu poate asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Compania TAROM îşi exprimă regretul pentru această situaţie, însă reiterează şi doreşte să evidenţieze în mod deosebit că prioritatea TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi echipajelor sale."

Echipa TAROM