COD GALBEN: 12-08-2020 ora 10 Intre 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 12-08-2020 ora 20 Intre 20:55 si 21:45 se va semnala averse ce vor depăși 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului in Județul Mureş;

Primirea de către preşedintele Senatului a ambasadorului Republicii Serbia în România

Preşedintele Senatului României, dl Teodor Meleşcanu, l-a primit marţi, 10 decembrie a.c., pe E.S. dl Branko Brankovic, ambasadorul Republicii Serbia în România, în vizită de rămas-bun cu ocazia încheierii misiunii în România. Dl Teodor Meleşcanu l-a felicitat pentru încheierea mandatului şi pentru aportul personal la dezvoltarea relaţiei bilaterale.

În contextul sărbătoririi anul acesta a 140 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, preşedintele Senatului a exprimat satisfacţie pentru dialogul politic de nivel înalt şi pentru cooperarea sectorială în domenii precum apărarea şi afacerile interne, conectivitatea energetică şi a transporturilor. De asemenea, a exprimat speranţa că se vor obţine progrese notabile în privinţa cooperării celor două ţări pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, preşedintele Senatului României arătând că România este un susţinător consecvent al parcursului european al Serbiei, considerând că succesul transformării Serbiei în perioada de pre-aderare va avea un efect de angrenare a regiunii de apartenenţă cu principiile de funcţionare a Uniunii Europene.