Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Liceul Teoretic ,,Avram Iancu'' - noi deschideri

Începând cu acest an, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu''din Cluj-Napoca este partener în cadrul proiectului de schimb interşcolar Erasmus+ KA229, conturându-se astfel, prin strădania mai multor profesori, noi oportunităţi pentru experienţe culturale deosebite.

Proiectul cu titlul "CONNECTING SEAS" cu numărul de referinţă: 2019-1-RO01-KA229-063231_2 se derulează pe parcursul a doi ani, între 1 septembrie 2019- 31 august 2021 şi este finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, bugetul liceului fiind de 12 460 Euro.

Tema proiectului este marea, studiată atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi cultural, fiind subiectul de dezbatere, cercetare şi aprofundare pentru elevii de liceu dar şi pentru profesori. Prin urmare, participanţii din România: Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan" (coordonator european) şi Liceul Teoretic ,,Avram Iancu", împreună cu Liceo Scientifico statale B. Rossetti (Italia) şi cu Agrupamento de Escolas A. de Andrade (Portugalia) vor încerca să gasească puncte comune, într-o abordare transdisciplinară între ştiinţe, arte, sociologie, istorie, mitologie. Pe parcursul fiecărui an şcolar, elevii lucrează în echipe internaţionale pentru a aduna informaţii şi a cerceta o anumită tema legată de mare. O primă întâlnire a profesorilor avut deja loc la Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan", urmând ca în martie/aprilie 2020 elevii să participe la o întâlnire organizată în una din şcolile partenere din străinătate, unde îşi vor prezenta lucrările de cercetare, vor simula dezbateri,vor creea postere, broşuri etc. Temele abordate pe parcursul proiectului sunt: diversitatea vieţii marine, migraţii pe mare, marea în pericol, cuceritorii mărilor.

Obiectivul acestui proiect este de a conştientiza problemele de mediu actuale ale mărilor, de a stimula interesul pentru patrimoniul cultural. Totodată, se doreşte încurajarea contactelor cu colegi din alte ţări europene şi creşterea competenţele profesionale ale profesorilor prin schimb de bune practici.

Produsele finale ale proiectului vor fi: Website - proiect găzduit pe platforma eTwinning a U.E., broşuri în format digital/online şi o carte electronica reunind lecţiile susţinute, cu rol de auxiliar, care va putea fi folosit la predarea în clasă.

Un alt Proiec ERASMUS+ , în care Liceul Teoretic ,,Avram Iancu", din Cluj-Napoca este partener, se numeşte "ENTREPRENEURSHIP MATTERS" (E-MATES) cu numărul de referinţă: 2019-1-BG01-KA229-062300_5. Acesta se derulează tot pe parcursul a doi ani, între 1 septembrie 2019- 31 august 2021 şi este finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, bugetul liceului fiind de 21 275 Euro.

În cadrul acestui proiect elevii liceului nostru împreună cu ceilalţi parteneri:

Profilirana ezikova gimnazia 'Ekzarh Yossif I' (Bulgaria) care este şi coordonator european , itc Agostino Bassi (Italia), GRG21OE (Austria), Agrupamento de Escolas de Amarante (Portugalia) şi Aristotelio Ekpedeftirio Serron (Grecia) îşi vor dezvolta gândirea antreprenorială.

Obiectivele acestui proiect sunt:

- Dezvoltarea de către elevi a unor firme de exerciţiu în sectorul de turism, cu viziune, strategie şi impact clar

- Promovarea regiunilor şcolilor din punct de vedere turistic

- Dezvoltarea şi promovarea cetăţeniei europene active

- Folosirea instrumentelor TIC în educaţie

- Promovarea învăţării limbilor străine

- Creşterea competenţelor profesionale şi a abilităţilor de viaţă ale elevilor pentru uşurarea tranziţiei la viaţa de adult.

Produsele finale ale proiectului vor fi concretizate în planuri de afaceri, fişe de lucru, jurnale de învăţare, interviuri, prezentări realizate de către elevi, propuneri realizate de către elevi pentru promovarea turismului de nişă din regiune, videoclipuri şi documente PDF pe tema incluziunii sociale, o colecţie de rezultate tangibile inspirate din tradiţiile şi obiceiurile locale, reţete culinare, dansuri, muzică etc.Toate acestea pe websit-ul proiectului găzduit pe platforma etwinning a U.E.

DISCLAIMER: "Acest proiect este Co-finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului şi Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conţinutul ei."

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.