COD GALBEN: 09-12-2019 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Covasna, Județul Harghita;

Pentru a-şi putea realiza obiectul de activitate pentru care a fost înfiinţată, Compania Municipală Energetica Bucureşti a iniţiat, în anul 2018, o serie de achiziţii necesare asigurării dotării specifice. Dotarea parcului logistic cu autoutilitare, autovehicule, echipamente, utilaje şi alte subansamble va face posibilă realizarea obiectivelor asumate pentru anul 2020, inclusiv a celor de mare urgenţă din domeniul modernizării sistemului de termoficare al Capitalei.

Toate aceste utilaje au fost achiziţionate conform legislaţiei în vigoare, iar procedurile au fost realizate în mod transparent, prin publicare pe platforma SICAP şi JOUE.

Reamintim faptul că, în prezent, lucrările la reţeaua de distribuţie a agentului termic din Bucureşti se realizează, pentru a creşte frontul de lucru, atât cu echipe proprii ale companiei care administrează reţeaua (Compania Municipala Termoenergetica), cât şi cu echipe ale unor societăţi private, în baza unor acorduri-cadru şi, de asemenea, cu angajaţi ai Companiei Municipale Energetica.

Printre utilajele achiziţionate de Compania Municipală Energetica Bucureşti s-au aflat şi 3 autoturisme pentru dotarea şi operaţionalizarea şantierelor planificate pentru anul 2020 (anunţ publicat în SICAP cu indicativul CAN 1024498/11/11/2019). Facem precizarea că, în anul 2020, Compania Municipală Energetica Bucureşti va demara cel puţin 3 şantiere consecutive - Piaţa Bobocica, Drumul Taberei şi Ferentari - pentru modernizarea reţelei de termoficare a Capitalei.

Una dintre cerinţe a fost ca autoturismele să aibă capacitate sporită, pentru a putea tracta o greutate de minim 1.100-1.200 kg (respectiv grupuri generatoare de sudură, mobile, remorci de transport utilaje de până în 3,5 tone etc, necesare în cazuri de intervenţie rapidă) şi să aibă o capacitate de transport adaptată pentru diverse materiale si scule - care asigură multifuncţionalitatea. Cerinţele minime ale acestor autovehicule sunt determinate, aşadar, de specificul activităţii companiei.

Totodată, având în vedere posibilitatea ca lucrările să se desfăşoare şi pe perioada sezonului rece, în mod obligatoriu aceste vehicule trebuiau să fie dotate cu tracţiune integrală şi putere crescută de tractarea a echipamentelor menţionate.

Pentru realizarea lucrărilor, în acest moment, Compania deţine un parc de utilaje şi autovehicule de peste 40 de agregate după cum urmează:

- 6 basculante 8x4

- 9 generatoare de sudură

- 2 generatoare electrice

- 1 pompă de evacuare apă

- Dispozitive de şanfrenare şi aliniere conducte

- Alte scule şi anexe necesare acestui gen de lucrări

Menţionăm că toate aceste utilaje achiziţionate se află în lista de investiţii aprobată.

Direcţia de presă