COD GALBEN: 09-12-2019 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Covasna, Județul Harghita;

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a delegaţiei parlamentare conduse de preşedintele Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Turciei, Kasim Gulpinar

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a primit astăzi, 3 decembrie 2019, o delegaţie parlamentară turcă, condusă de preşedintele Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională turcă, Kasim Gulpinar.
Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la nivelul ascendent al relaţiilor bilaterale şi al cooperării economice, precum şi la dialogul politic consistent fundamentat prin Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia. A fost subliniată cooperarea strategică între cele două state, în plan bilateral, regional, european şi ca parteneri în cadrul NATO.

Secretarul de stat Iulia Matei a reafirmat sprijinul României pentru parcursul european al Turciei, stat candidat şi partener cheie al UE în multiple domenii. În acest context, a subliniat contribuţia părţii turce la eforturile de gestionare a migraţiei, inclusiv prin găzduirea unui număr semnificativ de refugiaţi.

De asemenea, partea română a reiterat importanţa menţinerii dialogului, a continuării reformelor, pentru imprimarea unei dinamici pozitive relaţiei UE-Turcia, accentuând valenţele strategice ale relaţiei UE-Turcia.

În cadrul discuţiilor, oficialul român a reamintit sprijinul acordat de România pentru consolidarea relaţiilor şi a dialogului dintre Turcia şi Uniunea Europeană, de o manieră pragmatică, evidenţiind faptul că aceste eforturi au permis organizarea, după o pauză de 4 ani, pe durata Preşedinţiei României la Consiliul UE, a Consiliului de Asociere UE-Turcia, pe 15 martie 2019.