COD GALBEN: 09-12-2019 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m in Județul Covasna, Județul Harghita;

Având în vedere informaţiile tendenţioase apărute în spaţiul public, în data de 03 decembrie 2019, care în mod voit aduc atingere imaginii şi demnităţii celor 3000 de angajaţi în activitatea de termoficare şi implicit instituţiei, potrivit cărora Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTB) a achiziţionat "SUV-uri" iar "CET Griviţa şi CET Casa Presei Libere nu sunt funcţionale", CMTB face următoarele

PRECIZĂRI

Singurele achiziţii făcute de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti de la înfiinţare până în prezent sunt cele impuse de necesitatea preluării activităţii şi a angajaţilor fostei regii autonome (RADET Bucureşti), respectiv achiziţii de abonamente software pentru contabilitate, tipizate, ştampile, etc. CMTB nu a iniţiat până în prezent licitaţii pentru autoturisme sau autoutilitare.

Mai mult decât atât, viziunea fostei regii autonome (RADET) şi a actualei companii de termoficare nu a avut şi nu are în vedere achiziţia produselor de lux, ci rezolvarea neajunsurilor materiale găsite la preluarea (în urmă cu trei ani) a activităţii de termoficare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă achiziţia de materiale strict necesare continuării serviciului de furnizare a apei calde şi căldurii, respectiv achiziţiile de ţevi, care au lipsit timp de peste 9 luni din stocurile RADET şi achiziţiile de compensatori şi vane, care au lipsit mai mult de 10 ani din stocurile RADET.

Totodată, dezminţim şi condamnăm afirmaţiile potrivit cărora CET Griviţa şi CET Casa Presei Libere nu funcţionează. CT Casa Presei Libere este o centrală termică şi nu o Centrală Electro - Termică (CET), aşa cum în mod eronat se foloseşte sintagma CET, care funcţionează în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti. Această centrală a funcţionat continuu, neavând nicio perioadă de întrerupere în furnizarea apei calde.

Pentru CET Griviţa, entitate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 1 vă comunicăm că în prezent aceasta funcţionează, după ce a fost oprită în perioada verii, pentru efectuarea unor lucrări. Începând cu data de 18 noiembrie 2019, la începerea sezonului rece, CET Griviţa a fost repus în funcţiune.

SERVICIUL COMUNICARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL