COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Celebrarea Zilei Naţionale a României şi marcarea a 30 de ani de la Revoluţia Română, la Washington, D.C.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a organizat luni, 2 decembrie 2019, recepţia oficială dedicată celebrării Zilei Naţionale a României, la care au participat peste 200 de persoane, oficiali ai administraţiei americane, reprezentanţi ai mediului economic şi ai corpului diplomatic. Evenimentul a fost onorat de o participare prestigioasă, de nivel înalt, din partea administraţiei americane, incluzându-i pe Andrei Iancu, subsecretar de stat la Departamentul Comerţului; Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, şi Matthew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice. Au participat de asemenea reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, Comerţului, Energiei, USAID, membri marcanţi ai mediilor academic şi de afaceri, diplomaţi acreditaţi la Washington.

În discursul său, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a subliniat faptul că ziua de 1 decembrie reprezintă un simbol al românilor care au arătat, în 1918, importanţa extraordinară pe care o are unitatea unei ţări. El a evocat spiritul unităţii naţionale a românilor, subliniind curajul şi sacrificiile care au fost făcute pentru ca România să devină un stat puternic şi unitar. El a evocat de asemenea momentul Revoluţiei Române din decembrie 1989 când România s-a eliberat de regimul comunist. "Este şi un prilej de a marca evoluţia democratică a României din ultimii 30 de ani. Poate că 30 de ani nu pare o perioadă mare din punct de vedere istoric, însă România a îndeplinit o serie de realizări remarcabile: a devenit membră a NATO şi a Uniunii Europene şi este un partener de încredere al Statelor Unite. Este un parcurs fără precedent de modernizare şi europenizare pentru ţara noastră", a afirmat ambasadorul român.

George Cristian Maior a subliniat importanţa pe care o are pentru România Parteneriatul Strategic cu SUA, un parteneriat care acoperă multe domenii, de la securitate şi apărare la economie, cultură şi inovaţie.

La rândul său, Andrei Iancu, subsecretar de stat pentru proprietate intelectuală în cadrul Departamentului Comerţului şi director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a arătat importanţa pe care o are în dezvoltarea unei ţări respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. El a menţionat faptul că a vizitat România unde a fost plăcut impresionat de faptul că ţara noastră acordă o atenţie deosebită proprietăţii intelectuale. O ţară nu poate să se dezvolte fără inovaţie şi respectarea proprietăţii intelectuale, a spus Andrei Iancu, iar România acordă acestui domeniu importanţa cuvenită. De asemenea, oficialul american a amintit faptul că s-a născut în România, familia sa plecând din România, din cauza regimului comunist, pe când el avea 12 ani.

Din cauza regimului comunist a părăsit România şi familia noului ambasador SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Acesta a dat curs invitaţiei de a participa la evenimentul organizat de Ambasada României, ocazie cu care i-a cunoscut pe diplomaţii români de la Washington.

Nu în ultimul rând, Mathew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, a transmis mesajul secretarului de stat Michael Pompeo adresat României cu ocazia Zilei Naţionale. Mathew Boyse a amintit şi de sacrificiul făcut de românii care au ieşit în stradă în decembrie 1989 împotriva regimului comunist, sacrificiu în memoria căruia a fost ţinut un moment de reculegere de către cei prezenţi.