COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Ajuns la cea de-a 23-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi va deschide porţile marţi, 3 decembrie 2019, ora 18,00 la Cinemateca EFORIE. Manifestare de tradiţie a spaţiului cultural bucureştean şi românesc, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, au debutat şi au fost premiate unele dintre cele mai mari nume ale filmului românesc contemporan.

Traversând peste două decenii, timp în care cinematografele României au fost închise, transformate sau chiar distruse, iar alte manifestări culturale asemănătoare au fost nevoite să îşi limiteze activitatea sau chiar să îşi închidă porţile, Festivalul CineMAiubit a însemnat o prezenţă constantă şi constistentă pentru spaţiul cinematografic românesc, fiind martorul Noului Cinema Românesc, aniticipându-i naşterea şi evoluţia, premiind şi aducând în atenţia criticii şi a publicului tineri studenţi care vor deveni nume de referinţă: Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Corneliu Porumboiu, Adina Pintilie, Ivana Mladenovic, Iulia Rugină, Cătălin Mitulescu, Cristian Nemescu, Tudor Cristian Jurgiu, Dana Bunescu, Marius Panduru, Oleg Mutu etc.

Festivalul este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "˜'I.L.Caragiale'' Bucureşti (UNATC), şi Fundaţia Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) şi DACIN SARA - Drepturi de autor în cinematografie şi audiovizual.

CineMAiubit a luat fiinţă în 1996, la iniţiativa Elisabetei Bostan, decanul de atunci al Facultăţii de film şi preşedintele Fundaţiei Cinemaiubit şi este, încă de la debut, mai mult decât un festival, acţionând ca o platformă educaţională cu rol de catalizator în educaţia universitară cinematografică.

Festivalul este structurat în două secţiuni competitive, cu filme din 24 de ţări: Competiţia internaţională şi Competiţia românească. De-a lungul a cinci zile de proiecţii, publicul va avea ocazia să descopere pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, aparţinând unora dintre cei mai promiţători actuali studenţi, viitori autori de film, precum şi să ia pulsul viitorului cinemaului românesc.

Juriul festivalului este compus din personalităţi recunoscute ale filmului românesc: actriţa Iulia Lumânare, regizorii Cătălin Mitulescu şi Ioana Grigore, monteurul de film Corina Stavilă, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, criticii de film Pavel Azap şi Laurenţiu Bratan.

UNATC va prezenta în ultima zi de festival o retrospectivă de filme studenţeşti realizate în ultimii 50 de ani, din care nu vor lipsi filme realizate de: Radu Gabrea, Dan Piţa, Mircea Veroiu, Mircea Daneliuc, Ovidiu Bose Paştina, Laurenţiu Damian, Şerban Marinescu ajungând până la generaţia 2000.

În paralel cu secţiunile competitive, CineMAiubit aduce expoziţii de afişe şi fotografie, workshopuri (care vor avea loc la UNATC şi la CINETic), conferinţe. Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul nostru: festival-cinemaiubit.ro, precum şi pe pagina noastră de Facebook: Festivalul Cinemaiubit.

Intrarea la toate proiecţiile şi evenimentele festivalului este liberă.

CineMAiubit îşi aşteaptă şi în acest an oaspeţii cu entuziasm, filme diverse şi valoroase în care se pot vedea vocile cinemaului de mâine şi cu spiritul tineresc inconfundabil care îl defineşte încă din 1996.

Festivalul nostru nu ar fi putut avea loc fără aportul generos al sponsorilor şi partenerilor noştri: Rohrer Group, Cinelab Bucureşti, Avanpost Digital Cube, Strada Film, Romanian Society of Cinematographers, MDV Studio, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, CINETic, SEECS (South-East European Cinema Schools), American Cinematographer, Universitatea de Muzică Bucureşti.

Vă aşteptăm cu drag, la CineMAiubit, între 3 şi 7 decembrie !

Ataşat găsiţi o invitaţie cu programul festivalului şi un afiş.

Director festival:

prof.univ.dr. Doru Niţescu

Preşedinte Senat UNATC

Director departament "Regie de film"

doru@unatc.ro