COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

118 evenimente sesizate în acest weekend/49 dintre acestea au fost prin S.N.U.A.U. 112, doar 37 fiind confirmate/Poliţiştii au aplicat 342 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 100.00 lei.

Evenimente rutiere

La data de 29 noiembrie a,c., ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei mun.Drobeta Tr.Severin a fost sesizat cu privire la faptul că, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din localitate s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier care a stabilit că o femeie, de 46 de ani, din municipiu s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis, fiind acroşată şi accidentată uşor de către un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Persoana accidentată a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu-Severin, pentru investigaţii medicale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 din Codul Penal.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 29.11.2019, ora 22.00, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Izvoru-Bîrzii au identificat în trafic un bărbat de 26 de ani, din localitatea Malovăţ, judeţul Mehedinţi în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii iar la efectuarea semnalului regulamentar al poliţiştilor acesta a refuzat să oprească.

Poliţiştii au procedat la urmărirea conducătorului auto care a fost prins după aproximativ 20 metri. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu-Severin unde a refuzat şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

La data de 29.11.2019, ora 19.10, poliţiştii Postului de Poliţie Şimian au depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606 B, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 01.12.2019, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Strehaia au depistat în trafic un bărbat, din localitatea Tâmna, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 606D, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.