COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Cred că dialogul parlamentar dintre România şi Turcia poate ajuta semnificativ la valorificarea într-un ritm mult mai rapid a oportunităţilor generate de bunele relaţii dintre ţările noastre.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, domnul Angel Tîlvăr, a primit luni, 2 decembrie 2019, delegaţia Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia, condusă de către preşedintele comisiei, domnul Mehmet Kasim Gulpinar.

La discuţii a participat E.S. doamna Fusun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România, precum şi membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Angel Tîlvăr a apreciat faptul că o vizită oficială în România a unei delegaţii parlamentare este "un prilej de a evidenţia nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre statele noastre şi de a dezvolta noi modalităţi de cooperare, inclusiv la nivelul Comisiilor parlamentare, care să consolideze relaţiile tradiţional bune dintre ţările noastre".

Între temele aflate pe agenda discuţiilor s-au numărat aspecte legate de parteneriatul strategic România-Turcia, cooperarea economică bilaterală, provocările relaţiilor UE-Turcia, combaterea terorismului, rolul Turciei în gestionarea crizei migraţiei, securitatea energetică, regiunea Balcanilor de Vest.

În deschiderea întâlnirii cu membrii delegaţiei din Turcia, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat că Turcia reprezintă unul dintre partenerii importanţi ai României în regiune: "Relaţiile dintre statele noastre se bazează pe solidaritate şi cooperare, fapt confirmat şi de susţinerea pe care România o acordă Turciei şi tuturor statelor care împărtăşesc valorile democratice europene".

Totodată, Angel Tîlvăr a menţionat că nu există niciun motiv pentru care consacrarea intrării în Spaţiul Schengen să nu se înfăptuiască!

"Suntem deplin conştienţi de rolul important pe care Turcia îl are în gestionarea crizei refugiaţilor, precum şi ca actor important în zona de conflicte din Orientul Mijlociu", a adăugat domnul Angel Tîlvăr.

La rândul său, preşedintele Mehmet Kasim Gulpinar a reiterat aprecierea pentru nivelul foarte bun al relaţiilor politice şi economice bilaterale dintre cele două ţări, sprijinul consecvent al României în procesul aderării Turciei la UE şi, în mod deosebit, colaborarea la nivel parlamentar cu Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

"Turcia şi România sunt nu numai vechi prieteni şi vecini, dar şi aliaţi NATO şi parteneri strategici, cu obiective comune în multe domenii-cheie, de aceea este esenţial să colaborăm deschis şi constructiv în spaţiul regional şi nu numai", a concluzionat domnul Angel Tîlvăr.

Preşedinte
Angel Tîlvăr