COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

Timpul pentru a schimba legea electorală, tot mai scurt. Fac apel la toate partidele parlamentare să arate că nu se tem de proprii alegători

Uniunea Salvaţi România critică decizia, de astăzi, a liderilor PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale care s-au opus propunerii de includere a proiectului USR pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi votat.

"Timpul pentru a schimba legea electorală este din ce în ce mai scurt şi fac apel la toate partidele parlamentare să arate că nu se tem de proprii alegători şi că nu le e frică de o competiţie reală şi normală într-un regim democratic. Dezastrul curent din administraţia Bucureştiului ne e martor cu privire la ce poate produce actualul sistem", transmite Dan Barna, preşedintele USR.

Uniunea Salvaţi România transmite că schimbarea legii electorale, privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, este o condiţie esenţială pentru a întări democraţia acolo unde contează cel mai mult - la nivel local.

Considerăm că actualul sistem de vot, cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, descurajează participarea la vot, sporeşte neîncrederea în sistemul electoral şi favorizează partidele mari. La alegerile locale din 2012, prezenţa la vot a fost de 56,39%, în timp ce la alegerile din 2016, a scăzut la 48,43%.

La începutul lunii mai 2019, USR a depus un proiect de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Proiectul mai aşteaptă doar raportul de la Comisia Juridică pentru a primi votul final. Iniţiatorii proiectului sunt deputatul USR Tudor Benga şi senatorii USR Florina Presadă, Radu Mihail şi Nicu Fălcoi.