COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 13-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa;

620 km la 6633 Arctic Ultra pentru copiii MagiCAMP

În a doua noapte spre Ford McPherson mă apropiam de finish-ul celor 193 km la 6633 Arctic Ultra 2019, cel mai dur ultramaraton din lume când am auzit o maşină care se apropia de mine, dar nu vedeam lumina farurilor. Mergeam cu capul în pământ pentru că eram foarte obosit şi au apărut primele gânduri de a renunţa. Când maşina s-a apropiat de mine am auzit o voce de bărbat din maşină. Nu ştiam ce maşină este sau cine este în ea, dar am auzit "Dacă vrei, poţi să renunţi, nu mai trebuie să suferi. Poţi să te opreşti şi te duc eu până în sat cu maşina."

Tu până unde ai merge dacă copilul tău ar fi bolnav? Nu eu am hotărât să devin voluntar în această tabără, MagiCAMP m-a găsit pe mine. Într-una din serile de copii din tabără am primit cea mai puternică lecţie despre viaţă de la un băiat care nu avea un picior şi visul lui era să devină fotbalist, dar după chimioterapie nu mai putea face sport de performanţă. În ultima seară înălţăm baloane cu dorinţe spre cer şi din întâmplare biletul lui a ajuns la mine să-l leg de balon. Pe bilet scria "Îmi doresc să pot alerga". Am plecat de acolo schimbat şi dornic să fac ceva pentru a ajuta mai mulţi copii să meargă gratuit în tabără. Am început să alerg în 2015 şi să strang bani pentru tabăra care mi-a schimbat viaţa. Mai întâi în Cluj-Napoca, în România, apoi în Europa. Acum se pare că nu-mi mai ajunge continentul.

Pe 9 martie 2019 am câştigat cursa de 193 km la 6633 Arctic Ultra, https://www.youtube.com/watch?v=mmOOwVExNWs&t=37s, pentru copiii MagiCAMP. Într-una din serile din tabăra 2018 am primit o lecţie de la o fetiţă al cărui vis era să devină medic, să ajute alţi copii să învingă cancerul. După chimioterapie nu putea să meargă la şcoală pentru că familia avea mari dificultăţi financiare. Prin cel mai recent proiect al asociaţiei, 100 de Burse Educaţionale în valoare de 600.000 lei pentru 100 de copii din tabăra MagiCAMP (bursa in valoare de 500 de lei per luna timp de 12 luni) vreau să prevenim abandonul şcolar al copiilor cu afecţiuni oncologice. Pe 27 februarie 2020 voi alerga 620 km la 6633 Arctic Ultra pentru a crea cele 20 de burse rămase.

6633 Arctic Ultra are loc în Eagle Plains şi se va încheia la Tuktoyaktuk, Yukon, Teritoriile de Nord-Vest din Canada şi este considerat cel mai dur ultramaraton din lume. Editia din 2020 este cea de-a doisprezecea şi are lungime 350 mile sau 620 km. Traseul este dificil prin condiţiile de la Cercul Polar şi are 4000 diferenţă de nivel. Pe lângă acest aspect fiecare concurent este pe cont propriu, trebuie să tragă o sania cu tot ce are nevoie şi să se susţină singur, iar organizatorii nu te ajuta decât cu apa fierbinte. La fiecare pas sunt riscuri. Poţi avea halucinaţii severe, pot apărea degerături, furtuna iţi poate arunca sania sau poţi să orbeasti din cauza luminii reflectate pe zăpada.

La 6633 Arctic Ultra am redescoperit că nimic nu poţi face nimic singur, că ai nevoie de încrederea şi sprijinul celorlalţi. Optimismul l-am primit de la copiii din tabără, ei m-au învăţat să mă bucur de viaţă, de familie, de prezent. Pentru că mâine s-ar putea să nu mai fii. Trăieşte clipa, nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ţi toate eforturile în prezent. Fii recunoscător că poţi alerga, că ai o familie sănătoasă, că ai un serviciu, acestea au fost câteva dintre lecţiile primite de la copii. Ei sunt inspiraţia mea, forţa mea pentru a câştiga. Motivaţia de a alerga pentru copii este forţa care m-a ajutat să nu renunţ la nici o cursa şi să ajung unde sunt acum.

"Dacă vrei, poţi să renunţi, nu mai trebuie să suferi. Poţi să te opreşti şi te duc eu până în sat cu maşina." Am închis ochii şi m-am ancorat în amintiri din tabăra şi alături de familie. Când am deschis ochii, maşina şi vocea nu mai erau. Totul a fost doar în mintea mea, să mă testeze dacă îmi doresc cu adevărat să termin cursa. Cred că atunci când un gând rău ne încearcă, când apare frica sau îndoiala, există puterea în noi de a depăşii momentul. După 35 de ore şi 25 de minute, pe 9 martie 2019, am câştigat cursa de 193 km la 6633 Arctic Ultra pentru copiii MagiCAMP. Bucuria de la finiş a fost copleşitoare, nu am mai simţit aşa ceva niciodată. Primul lucru pe care Martin, organizatorul, m-a întrebat a fost: "Deci vii şi la anul la cursa de 620 km."

Campania pentru cele 100 de burse educaţionale pentru 100 de copii cu afecţiuni oncologice din tabăra MagiCAMP se va încheia pe 31 decembrie 2019. Cu sprijinul companiilor şi a prietenilor am reuşit să strângem până în prezent suma de 480.000 lei, necesara pentru 80 de burse. Ajuta-mă să strângem cele 20 de burse rămase în valoare de 120.000 lei.

- Poţi dona orice suma în contul RO13INGB0000999905454114, text "Burse Educaţionale" (titular Asociaţia MagiCAMP)

- Compania ta poate adopta bursa unui copil în valoare 6.000 lei pentru 12 luni.

Descarcă contractul de sponsorizare de pe: https://magicamp.ro/contract/

- Poţi dona online pe:

Urmăreşte cursa din 27 februarie 2020, de la ora 10,00 pe:

Află mai multe pe: https://magicamp.ro/alerg/