COD GALBEN: 04-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Argeş;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

24% dintre elevii sectorului 3 ar opta pentru învăţământul profesional dual - este concluzia studiului efectuat de INACO (Iniţiativa pentru Competitivitate), în urma proiectului "Consiliere Vocaţională cu privire la Meseriile viitorului, la învăţământul profesional şi dual, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din şcolile generale ale sectorului 3."

Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO) anunţă încheierea proiectului "Consiliere Vocaţională cu privire la Meseriile viitorului, la învăţământul profesional şi dual, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din şcolile generale ale sectorului 3" , în cadrul căruia 696 elevi şi 134 părinţi din Şcolile sectorului 3 au beneficiat de sesiuni de training şi consiliere vocaţională din partea trainerilor INACO. În perioada 26 septembrie - 21 noiembrie 2019, cei 830 de beneficiari au fost implicaţi în 15 sesiuni de training, organizate separat - 10 cu elevii şi 5 cu părinţii acestora.

"Acest proiect şi-a propus şi a reuşit în mare măsură să conştientizeze şi să responsabilizeze elevii, părinţii şi cadrele didactice cu privire la modul în care vor arăta meseriile viitorului, la nevoia de a îmbrăţişa şcolile profesionale şi învăţământul dual, oferind şanse egale de acces la informaţia relevantă pe care o pregătim atât tinerilor din şcolile gimnaziale, cât şi părinţilor şi cadrelor didactice. Acest proiect poate contribui la alegerea unui parcurs profesional de succes, care să aducă fericirea şi împlinirea profesională a cât mai multor tineri de azi din sectorul 3, prin implicarea activă a părinţilor şi cadrelor didactice, a consilierilor şcolari, în parteneriat cu Primăria sectorului 3 şi cu Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3", a spus Andreea Paul, coordonatoarea proiectului şi preşedinta organizaţiei neguvernamentale INACO.

Echipa de experţi INACO i-a consiliat pe elevii participanţi cu privire la meseriile viitorului, ce abilităţi sunt necesare pentru a se integra în actuala piaţă a muncii, cum pot conştientizarea trăsăturile de comportament, gândire şi motivaţie care îi recomandă pentru o profesie sau alta şi cum ar trebui să se raporteze la dinamica tehnologiei care schimbă radical profilul viitorului angajat în câmpul muncii.

Trainerii care au lucrat cu părinţii au abordat în special prejudecăţile şi mentalitatea care îi ţin departe pe elevi de şcolile profesionale şi de învăţământul dual, venind cu exemple de beneficii concrete care rezultă din alegerea învăţământului profesional dual. Echipa de experţi este compusă din Andreea Paul (conf. univ. dr. ASE), Marin Iachimov (consilier orientare vocaţională), Mariana Nicolae (profesor emerit ASE) şi Daniela Palade Teodorescu (jurnalist), membri ai think tank-ului INACO.

În proiect au fost implicaţi elevii din învăţământul gimnazial terminal din 10 şcoli ale sectorului 3: Şcoala Gimnazială "Barbu Delavrancea", Şcoala Gimnazială "Mihai Botez", Şcoala Gimnazială nr. 95, Şcoala Gimnazială "Voievod Neagoe Basarab", Şcoala Gimnazială nr. 116, Şcoala Gimnazială nr. 67, Şcoala Gimnazială nr. 78, Şcoala Gimnazială nr. 47, Şcoala Gimnazială "Mexic", Şcoala Gimnazială nr. 55.

Proiectul a pornit de la necesitatea de a oferi soluţii la criza majoră existentă pe piaţa muncii din România - lipsa forţei calificate de muncă. Acest fenomen este cauzat de emigrarea masivă către Occident, dar şi de dezinteresul tinerilor pentru învăţământul tehnic, conform datelor furnizate de cercetările INACO pentru Banca Mondială.

Un rezultat cheie al proiectului este publicarea ediţei a doua a Ghidul Meseriilor Viitorului, lansată în prima zi a anului şcolar 2019-2020, pe baza contractului de finanţare nerambursabilă nr. 611507 din 30.08.2019, "Consiliere vocaţională cu privire la meseriile viitorului, învăţământul profesional şi dual pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din şcolile generale ale sectorului 3". Ghidul Meseriilor Viitorului este disponibil pe https://inaco.ro/project/gmv2/ şi are drept autori o echipă de spacialişti în educaţie şi comunicare: Andreea Paul, conf. univ. dr. (coordonator), Alexandru Mironov, prof. dr. Alexandra Cernian, lect. univ. dr. Anca Tamaş (expert de cercetare), dr. Marin Iachimov (expert consiliere vocaţională), Mariana Nicolae (expert comunicare), Ioana Enache (expert civic).

INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanţi, analişti, experţi în domeniul economic, educaţional, conectată la reţeaua de specialişti în economia de stat şi privată din România. INACO sprijină prin analiză, investigaţie, cercetare şi propunerea de soluţii ridicarea nivelului de competitivitate economică a instituţiilor publice şi al mediului de afaceri din România. INACO este o comunitate cu 56 de experţi voluntari - economişti, sociologi, psihologi, antreprenori, mentori, futurologi, inovatori sociali, specialişti în digitalizare, ştiinţă şi tehnică, în relaţii internaţionale, branding, comunicare şi PR, social shaper, global futurist. INACO crede că raportarea la tendinţele tehnologice, ştiinţifice, economice şi sociale ale viitorului prin educaţie non-formală şi consiliere vocaţională este obligatorie pentru competitivitatea tinerilor, pentru a fi fericiţi şi împliniţi în viaţa profesională, prin corelarea propriilor aptitudini şi vocaţii cu alegerile educaţionale şi profesionale potrivite.

Comunicatul de presă este disponibil în linkul următor:
https://drive.google.com/open?id=1SuKUQHOdCkKVODkmeFYLhM5m590iwB5U

Pentru detalii suplimentare vă stă la dispoziţie Andreea Paul la telefon - 0722637140 sau e-mail andreea.paul@inaco.ro

Vă mulţumim,

MIHAELA RALUCA TUDOR

CEO TUDOR Communication

mihaela@tudor-communication.ro

www.tudor-communication.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.