COD GALBEN: 19-11-2019 ora 20 Intre 20:15 si 23:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa; COD GALBEN: 19-11-2019 ora 20 Intre 20:10 si 23:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Botoşani, Județul Suceava;

10 Noiembrie: "Preşedinte pentru România" - maraton de ştiri şi emisiuni speciale la TVR

Sub genericul "Preşedinte pentru România", Televiziunea Română difuzează, pe 10 noiembrie a.c., un maraton de jurnale şi ediţii speciale dedicate alegerilor prezidenţiale, la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, pe canalele regionale, dar şi online, pe www.tvrplus.ro.

Programele speciale au fost concepute astfel încât televiziunea publică să asigure, conform misiunii sale, informarea promptă, completă şi echidistantă a telespectatorilor, într-o zi de o importanţă majoră pentru viitorul României.

Echipele de jurnalişti din Bucureşti şi de la studiourile teritoriale - Cluj, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara - vor transmite, din mijlocul evenimentelor, în timp real, începând cu ora 7.00, informaţii despre desfăşurarea scrutinului în întreaga ţară, precum şi cele mai noi date furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Votul din diaspora va fi urmărit de corespondenţii permanenţi ai TVR din Franţa, Spania, Republica Moldova, Bruxelles şi Rusia. Aceştia vor relata despre desfăşurarea evenimentelor în străinătate, acolo unde, în premieră, românii au posibilitatea de a-şi exprima votul timp de trei zile.

Oferta editorială a televiziunii publice dedicată zilei alegerilor prezidenţiale cuprinde, alături de Telejurnale, o serie de şase ediţii speciale (de la orele 07.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, 20.30).

Rezultatul estimat al votului românilor va fi explicat şi comentat într-o ediţie specială "Preşedinte pentru România", moderată de Ionuţ Cristache, de la ora 20.30, alături de jurnalişti, sociologi, politicieni şi analişti politici. Reporterii TVR vor aduce primele reacţii de la sediile partidelor implicate în cursa prezidenţială, de la Biroul Electoral Central, din celelalte oraşe mari ale ţării şi din străinătate.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol