COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Academia de Muzică din Cluj-Napoca va fi modernizată prin fonduri asigurate de MLPDA

Astăzi, 8 noiembrie, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Extindere şi etajare Corp C1, conversie funcţională în Academia de Muzică, extindere corp C2 şi conversie funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extindere şi amenajare sală de sport în corp C4, str. Bucium FN, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj".

Valoarea totală a investiţiei este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanţată de MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.

Obiectivul va fi realizat prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social (subprogramul "Instituţii de învăţământ superior de stat"), derulat de MLPDA, prin CNI.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici, iar termenul pentru primirea în scris a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor este de 10 zile calendaristice de la publicarea anunţului.
Academia de Muzică "Gheorghe Dima", acreditată instituţional cu calificativul "grad de încredere ridicat", cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii în domeniul "muzică", organizate pe trei cicluri universitare: studii de licenţă (cu forma de organizare "la zi" şi "la distanţă" - DID), masterat şi doctorat (şcoală doctorală).

Programelor de studii aferente celor trei cicluri de studii universitare li se adaugă: pregătirea personalului didactic, programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, extensii universitare, master-class. Numărul studenţilor Academiei s-a multiplicat în ultimii 20 de ani de circa 8 ori, ajungând, până în prezent, la peste 1.000.

Investiţia de faţă vine în întâmpinarea nevoii educaţionale identificate atât la nivel local, cât şi regional - de creare a unei infrastructuri moderne, care să dezvolte educaţia muzicală şi să satisfacă cerinţele de pregătire a studenţilor şi de organizare a evenimentelor artistice.

Prin acest obiectiv, se continuă, la nivel naţional, dezvoltarea infrastructurii educaţionale prevăzută în documentele strategice elaborate de ministerul de resort (Strategia educaţiei şi formării profesionale 2016-2020, Strategia naţională pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii 2015-2020, Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi Strategia naţională privind învăţământul terţiar 2015-2020), care asigură o viziune globală pe termen lung asupra dezvoltării/consolidării infrastructurii educaţiei şi formării profesionale iniţiale şi continue, dincolo de perioada de finalizare a accesării fondurilor europene, inclusiv pentru finanţări din bugetul de stat sau alte surse.

Similar abordării utilizate pentru pregătirea cadrelor strategice privind părăsirea timpurie a şcolii, învăţarea pe tot parcursul vieţii şi învăţământul terţiar, Comisia Europeană (CE) a stabilit recomandări clare privind investiţiile în infrastructura educaţională din România. În Documentul de Poziţie al Serviciilor Comisiei pentru Acordul de Parteneriat 2014-2020, CE a recomandat Guvernului României să sprijine infrastructura educaţională printr-o strategie naţională, care să ia în considerare nevoile de formare profesională de la nivel local şi să utilizeze cartografierea infrastructurii existente şi tendinţele demografice ca bază pentru pregătirea acestei strategii.