COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Procesul electoral se va desfăşura în bune condiţii şi în secţiile de votare din Şcoala Gimanzială nr. 12, unde a existat suspiciunea focarului de hepatită tip A

Ieri, 7 noiembrie, la ora 17,45 a început acţiunea de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare a celor două corpuri de clădire ale Şcolii Gimnaziale nr. 12 din municipiul Braşov, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov în baza datelor obţinute de la firma SC Coral Impex SRL cu care administraţia locală are contract de concesiune pentru acest serviciu.

În cursul acţiunii, care a durat aproximativ două ore, s-au folosit dezinfectanţi pentru hepatita A marca RELY+ON VIRKON pentru suprafeţe şi dezinfectant Preventol.

Luni, 11 noiembrie 2019, este programată o nouă acţiune de dezinfecţie, urmând ca, la nevoie, să se repete acest proces dacă situaţia o va impune.

Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului - Regiunea Centru Braşov sunt instituţiile care s-au sesizat şi care, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, conducerea unităţii de învăţământ în cauză şi Primăria Municipiului Braşov vor supraveghea cu stricteţe desfăşurarea acţiunii, până la înlăturarea tuturor suspiciunilor de această natură.

"Având în vedere măsurile de igienă întreprinse, asigurăm cetăţenii că procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României, în ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se va desfăşura fără probleme în cele două secţii de votare. Aşa cum ne asigură specialiştii, hepatita de tip A, boala mâinilor murdare, după cum este cunoscută în popor, nu este transmisibilă aerogen şi recomandăm copiilor şi cadrelor didactice să trateze cu maximă responsabilitate igiena corporală", a declarat prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

Mihai Manolache

Director al Cancelariei Prefectului