46 de evenimente sesizate în ultimele 24 de ore/28 dintre acestea au fost prin S.N.U.A.U. 112, doar 20 fiind confirmate/Poliţiştii au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 52797 lei.

Depistat la volan sub influenţa alcoolului

În data de 10.10.2019, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în trafic un bărbat de 44 ani, din municipiu, care a condus un autoturism pe bulevardul Carol I, în apropiere de intersecţia cu strada Rahovei, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal.

Acţiuni preventive

La data de 10 octombrie 2019, ca urmare a colabărării cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Mehedinţi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la proiectul "Cine sunt prietenii mei" activitate organizată la Centrul de Agrement "Drobeta".

La întâlnire au participat elevi de la Colegiul Naţional Economic "Theodor Costescu", din muncipiu, fiind derulate activităţi de informare în vederea prevenirii comportamentelor de risc şi a victimizării prin infracţiuni de bullying, cyberbullying, criminalitate informatică.

Totodată, poliţiştii le-au transmis elevilor sfaturi privind siguranţa pe internet, modalităţi de autoprotecţie şi de apelare la instituţiile abilitate ce pot oferi sprijin şi consiliere. În cadrul acţiunilor preventive au fost diseminate materiale audio-video cu mesaje preventive şi prezentări powerpoint.

Efectua transport public de persoane fără autorizaţie

În data de 10.10.2019, poliţiştii oraşului Strehaia au depistat un bărbat de 64 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, în timp ce efectua pe DN6 în localitatea Ciochiuţa, cu un autoturism, transport public de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancţionat contraventional, fiind dispusă şi măsura complementară de reţinere a certificatului si plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Depistat în trafic, la volan, fără permis de conducere

În data de 10.10.2019, ora 15.30, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Strehaia au depistat un bărbat de 23 ani, din comuna Voloiac, judeţul Mehedinti, în timp ce conducea un autoturism pe DC 68, în localitatea Sperleşti, comuna Voloiac, iar din verificările effectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Autoaccidentare pe fondul alcoolului

În data de 10.10.2019, ora 15.17, Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat de 59 ani, din comuna Corcova, jud. Mehedinţi, a căzut cu bicicleta în timp ce se deplasa pe drumul public, autoaccidentându-se.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie stabilind că victima, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DC 62, în localitatea Imoasa, comuna Corcova, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, autoaccidentându-se. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a bărbatului care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Motru pentru acordarea de ingrijiri medicale.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală.