Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Lecţii sănătoase şi prietenoase despre produse locale "cinstite"

Asociaţia "Produs în Bistriţa-Năsăud" şi Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Primăriei municipiului Bistriţa şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean au organizat o serie de activităţi pentru a celebra Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti al cărui scop este promovarea producţiei şi consumului de produse agroalimentare tradiţionale, a producătorilor locali şi de a încuraja un stil de viaţă sănătos.

Standul "Produs în Bistriţa-Năsăud" de la expoziţia cu vânzare organizată în cadrul evenimentului "Zilele Porţilor deschise la MADR" este, cu siguranţă, cel mai frumos şi mai bogat, iar campania de informare -conştientizare în unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost un real succes. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bistriţa şi ai Colegiului Naţional "Petru Rareş" din Beclean au fost de-a dreptul "savuroşi" în discuţiile purtate, extrem de interesaţi şi de implicaţi, iar cei ai Liceelor Tehnologice Agricole din Bistriţa şi Beclean au făcut din această zi, o adevărată sărbătoare locală.

Au împărtăşit din munca şi experienţa proprie de creatori de produse locale "cinstite" - naturale, fără conservanţi, după reţete tradiţionale şi au promovat un stil de viaţă sănătos: Hiticaş Maria - produse apicole, Gelateria Merigo - produse de patiserie după reţete tradiţionale şi îngheţată artizanală, Bodiu Florentin - coşul cu legume de Dumitra, Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa - produse apicole, Lidia Tiron - lavandă şi produse din lavandă, Fazacas Viorica - produse apicole, Mihai Băloi - nutriţionist şi antrenor fitness - Mike Studio.

Evenimentele se vor încheia cu o ediţie extinsă a Târgului "Produs în Bistriţa-Năsăud", sâmbătă, 12 octombrie, între 9:00 - 18:00 în Piaţa Centrală, lângă Biserica Evanghelică, când vor intra în scenă gusturi şi arome deosebite - pâine şi produse de panificaţie tradiţionale, toate coapte în cuptor la foc de lemne, specialităţi din păstrăv, brânzeturi naturale de la poalele Munţilor Călimani, Munţilor Rodnei şi Ţara Năsăudului, prăjituri de casă, uleiuri presate la rece, miere şi produse apicole, zacuscă cu hribi, siropuri, şi dulceţuri parfumate din Pasul Tinuţa, legume proaspete şi naturale de Dumitra şi Monor - acompaniate de demonstraţii sportive Mike Studio.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.