Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, şi-a prezentat programul de Preşedinte la Sibiu

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, şi-a lansat proiectul de Preşedinte pe 11 octombrie la Sibiu. Dan Barna propune 10 proiecte pentru a reforma România de astăzi, un program complet şi consistent pentru o Românie a viitorului dar şi a prezentului.

"Prima mea prioritate în calitate de Preşedinte este reforma constituţională. Preşedintele trebuie să poată declanşa alegeri anticipate. Un atribut foarte clar este să se poată întoarce la dorinţa cetăţenilor atunci când realitatea o cere. Un alt obiectiv important este fără penali în funcţii publice în Constituţie.

A doua prioritate este educaţia. O direcţie importantă pe care mi-am asumat-o în mandatul de Preşedinte este alocarea a 6% din PIB pentru educaţie până la finalul mandatului. De asemenea, sănătatea este o altă direcţie foarte clară. Avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii care să aşeze România în rândul statelor europene dezvoltate. România pare să fie furnizorul de medici pentru Europa şi Statele Unite ale Americii, de aceea propun în programul meu o Strategie Naţională în medicină.

În privinţa economiei, consider că statul român trebuie să-şi respecte antreprenorii. Un alt capitol important din proiectul meu de Preşedinte este cel social unde propun eliminarea impozitului pe salariul minim, o cerinţă pe care am auzit-o în mod constant în toate judeţele României. Ca Preşedinte, voi întoarce orice lege care nu pleacă de la această premisă. Programul meu spune, în esenţă, că putem fi fericiţi şi în România.", a declarat Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale.

La conferinţa de presă în cadrul căreia Dan Barna şi-a prezentat programul de Preşedinte a fost prezent şi Dacian Cioloş care a declarat că Alianţa USR PLUS este un proiect pe care România îl aşteaptă de ani de zile, primul pas a fost pe 26 mai, următorul va fi în noiembrie, la alegerile prezidenţiale.

"În urmă cu câteva luni, când s-a format Alianţa USR PLUS, am spus că venim cu o formulă completă. Acum este momentul ca România să treacă în altă etapă, cea a alegerilor prezidenţiale. Primul pas a fost făcut pe 26 mai, când două partide tinere s-au unit, au oferit o listă de candidaţi, iar odată ajunşi în Parlamentul European au început să performeze. Modernitatea pe care am vrut-o pentru România am dus-o la Parlamentul European.

Astăzi, Dan Barna este candidatul nostru la Preşedinţia României, un om care vine dintr-o generaţie nouă. Dan este rezultatul educării în libertate. Este un spirit liber, tânăr, gata să se angajeze la schimbare. Soluţia noastră este una câştigătoare indiferent de rezultatele pe care le vom avea la viitoarele alegeri prezidenţiale, locale sau parlamentare. Pentru că Alianţa USR PLUS este un proiect pe care România îl aşteaptă de ani de zile. Noi suntem convinşi că putem pune capăt agoniei pe care o trăim astăzi, că putem avea alegeri anticipate în curând şi, apoi, vom putea pune în aplicare programul de guvernare, pentru că doar în acest fel putem să reconstruim România.", a transmis Dacian Cioloş, propunerea Alianţei USR PLUS pentru funcţia de prim-ministru.

Programul lui Dan Barna poate fi consultat pe www.danbarnapresedinte.ro