COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 07:20 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 05:05 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Galaţi, Județul Vrancea; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Discursul susţinut de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov (09 octombrie 2019)

Sunteţi mulţi şi sunteţi hotărâţi! Vom câştiga împreună!

Vă mulţumesc mult pentru această primire entuziasmantă şi ţin să vă salut cu căldură. Bună seara!

Bună seara, dragii mei liberali! Împreună vom câştiga!

Dar pentru asta, dragii mei, este nevoie de multă implicare şi de multă luptă, iar voi aici, în Bucureşti, şi în Ilfov, aţi început foarte bine. Aţi strâns atâtea semnături în Bucureşti şi în Ilfov cât alţii care se dau mari au strâns în toată ţara. Felicitări!

Îmi pare foarte bine că am ajuns astăzi în faţa voastră, împreună cu practic toată conducerea Partidului Naţional Liberal, în frunte cu dragul nostru Ludovic. Haideţi să îl aplaudăm! Păi, se poate? Trebuie!

Dragii mei, voi, care sunteţi aici în sală, reprezentaţi, dacă pot să mă exprim aşa, cele mai puternice şi cele mai vizibile organizaţii. Suntem în Capitală, deci astăzi, Marian, dacă vrei, spun că sunt un muntean, sau un ilfovean, sau un bucureştean, dar sunt împreună cu voi!

Şi am început bine nu numai cu semnăturile. Am început foarte bine din mai, din luna mai, când împreună, voi şi cu mine, am câştigat foarte mult. Faptul că Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare este, dragii mei, senzaţional!

Faptul că am câştigat şi referendumul pentru justiţie este cu siguranţă notabil, şi toate aceste lucruri au fost posibile fiindcă voi şi cu mine ne-am implicat. Nu că ar fi crezut mulţi că vom câştiga. Au fost Ludovic şi cu mine şi cu încă doi, trei. Dar am reuşit împreună. Felicitări!

A fost doar începutul. Ne pregătim pentru alegerile prezidenţiale şi dacă citesc bine entuziasmul vostru, şansele noastre sunt mari.

După care trebuie să mai câştigăm localele şi parlamentarele, şi atunci putem împreună să începem să punem România pe picioare. Atunci, dragii mei, începe reconstrucţia României.

Foarte mulţi se întreabă când începem. Începem, în prima fază, mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă.

Vreau să fiu foarte clar, ca să încapă îndoială şi să nu capete glas cârcotaşii - e plin de ei peste tot, şi acolo, şi acolo, adică şi în stânga, şi în dreapta, nu vă faceţi iluzii. Eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes! Acest guvern eşuat, acest guvern în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare.

Cum am putut noi, românii, să ajungem în această situaţie extrem de neplăcută şi, ca să fim sinceri, şi neaşteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem un guvern care face atâta rău României?

Dragii mei, PSD a condus în marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii trei ani este nemaivăzut şi nemaiauzit.

PSD, în realitate, este principala piedică în dezvoltarea României!

PSD a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus. Şi dacă vrem să fim foarte sinceri, poate şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, să fim mai convingători şi să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reuşim un pic mai mult, fiindcă ne-am săturat cu toţii de acest PSD, care a promis marea cu sarea românilor şi, imediat după ce au ajuns la putere, s-au apucat să facă ce ştiu ei mai bine, să ocupe funcţii în stat cu persoane de multe ori incompetente, dar de fiecare dată supuse conducerii pesediste. S-au apucat, dragii mei, să destructureze şi să acapareze marile sisteme publice ale României.

Şi ce au realizat? Au realizat ceva inimaginabil. O involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu naţiile mari ale Europei.

Europa ne respectă, Europa ne doreşte. Vă amintesc doar de Summitul, de Consiliul European care a avut loc în inima României. I-aţi văzut pe liderii europeni cu câtă apropiere, cu cât drag au venit în România? Ne aşteaptă cu braţele deschise.

Dar noi, cu pesediştii noştri. Noi cu pesediştii noştri, care au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii şi acolo au rămas. Şi ne-au blocat.

Şi ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă Preşedintele României.

Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar, dacă tot ne-am uitat la filme, video, pe cei doi elefanţi de la început i-am alungat. Nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici codurile penale nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat.

Şi să nu credeţi că nu au reuşit pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor!

Şi legile justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am trimis înapoi, în Parlament, la Curtea Constituţională? N-au ieşit perfect, dar au ieşit totuşi departe de ce şi-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secţia Specială de rezolvat, şi o rezolvăm şi pe asta.

Şi pesediştii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiţi într-o zi de august, în 10 august, români paşnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea. Şi au fost întâmpinaţi de jandarmi echipaţi pentru război urban şi au trataţi cu bâte şi cu gaze lacrimogene. Şi pesediştii au spus că nu ei, că ei au fost plecaţi în provincie. Aşa au încercat pesediştii să înăbuşe nemulţumirile românilor. N-au reuşit.

Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot şi a câştigat Partidul Naţional Liberal!

Acum, dragii mei, haideţi să ne mobilizăm, şi pentru prezidenţiale, şi pentru locale, şi pentru parlamentare.

Şi vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câştigăm împreună! Împreună pentru o Românie Normală!

Pentru o Românie Normală, dragii mei, cu instituţii care pun în centrul preocupării cetăţeanul, nu invers. Pentru o justiţie dreaptă, pentru o educaţie performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru. Pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru şcoli noi, pentru respectul pentru români, pentru o Românie Normală.

Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru ţara mea? Este România Normală prea mult? Şi vă spun: nu!

Fiecare român îşi doreşte şi are dreptul să trăiască şi să muncească într-o Românie Normală! Să o facem!

La treabă, dragii mei!