COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 07:20 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 06:30 si 09:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 05:05 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Galaţi, Județul Vrancea; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 19-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Întâlnire cu asociaţiile de pacienţi pe tema tratamentului pentru amiotrofia spinală

În urma unor informări transmise la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din partea unor pacienţi cu amiotrofie musculară spinală, prin care se comunică intenţia de a organiza un protest în faţa sediului instituţiei în data de 14 octombrie a.c., începând cu orele 10.00, conducerea CNAS a transmis o invitaţie către toate asociaţiile care reprezintă pacienţii cu amiotrofie spinala, pentru data de 14 octombrie 2019, orele 9.00, de a participa la o întâlnire pe tema accesului pacienţilor la tratamentul cu medicamentul nusinersen.

"Am discutat cu mai multe asociaţii de pacienţi pe acest subiect, dar se pare că nu cu toate. Invitaţia de luni are scopul de a oferi detalii pacienţilor privind accesul la acest tratament tuturor celor interesaţi. Am ales sa organizez această întâlnire cu o oră înaintea protestului, astfel încât să nu împiedic desfăşurarea lui, dar să mă asigur că cei care doresc să protesteze ştiu foarte bine care este intenţia CNAS şi cunosc în detaliu situaţia. Sper ca toate asociaţiile interesate să dea curs acestei invitaţii. De altfel, dacă există şi alte asociaţii interesate de acest tratament, vor fi binevenite la întâlnirea de luni", a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Biroul de presă