COD GALBEN: 25-02-2020 ora 12 Intre 12:15 si 16:00 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor atinge temporar 55...60 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Universitatea de Vest din Timişoara organizează ediţia a XVII-a a Cursului Naţional de Perfecţionare în Fizică Medicală

Colegiul Fizicienilor Medicali din România, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, prin Facultatea de Fizică, organizează, în perioada 20-21 septembrie 2019, ediţia a XVII-a a Cursului Naţional de Perfecţionare în Fizică Medicală.

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania (CFMR) este organizaţia profesională natională de fizică medicală din Romania, recunoscută la nivel internaţional de Organizaţia Internaţională pentru Fizică Medicală (IOMP), Federaţia Europeană a Organizaţiilor de Fizică Medicală (EFOMP) şi Societatea Europeană de Radioterapie şi Oncologie (ESTRO). La nivel naţional, CFMR este membru afiliat al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România (SRIM). CFMR are ca scop promovarea, susţinerea şi supravegherea exercitării profesiei de fizician medical, pentru aplicarea legilor şi regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de fizician medical şi păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieţii sociale.

Invitatul special din acest an este dr. Marco Brambilla, Preşedintele Federaţiei Europene a Organizaţiilor pentru Fizica Medicală (EFOMP).

În cadrul Facultăţii de Fizică de la Universitatea de Vest din Timişoara, funcţionează din anul 2009 specializarea de Fizică medicală. De-a lungul timpului aici s-au format majoritatea specialiştilor în fizică medicală care activează în centrele de radioterapie şi imagistică medicală din Timişoara.

"UVT îşi propune să contribuie, prin specialiştii pe care-i formează, la dezvoltarea şi consolidarea sistemului medical din România, în condiţiile în care progresele în tehnologia medicală se produc cu o viteză foarte mare şi antrenează schimbări profunde în practicarea profesiei de fizician medical şi a profesiilor asociate acesteia. Tranziţia către o medicină modernă, aliniată la standardele ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, presupune atât investiţii în infrastructura medicală cât şi în pregătirea specialiştilor. Organizarea Cursului Naţional de Perfecţionare în Fizică Medicală la UVT arată preocuparea noastră constantă de a conecta învăţământul cu mediul socio-economic", menţionează rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.