Iaşul - ciuca umilinţelor în Guvernarea PSD!

Prin mult trâmbiţatul Fond Naţional de Dezvoltare şi Investiţii, Viorica Dăncilă şi Guvernul PSD nu fac altceva decât să cumpere bunăvoinţa şi susţinerea unor tabere din PSD, pentru a se perpetua la putere.

Ieri, în şedinţa de Guvern au fost anunţate spre finanţare 116 proiecte, în valoare de peste 400 de milioane de euro!

Partea cu adevărat revoltătoare este că aceste finanţări nu au fost atribuite pe criterii obiective, care să ţină cont de nevoi sau vreo prioritizare, astfel 95% din fonduri au mers către primării exclusiv PSD.

La fel de revoltător este şi faptul că 65% din aceste 400 milioane de euro merg în doar 9 judeţe (Argeş, Buzău, Olt, Constanţa, Bacău), toate conduse evident de păpuşarii şefi din spatele Vioricăi Dăncilă!

Dacă mai trebuia demonstrat încă o dată, pentru a nu ştiu câta oară, judeţul nostru e pe nicăieri! Cu o canalizare undeva la Ciurea!

Cu o armată de PSD-isti: 8 parlamentari, miniştri, secretari de stat, zeci de primari, Maricel Popa, încă preşedintele CJ Iaşi este de fiecare dată un servitor umil pentru orice şef PSD care conduce Guvernul şi îi asigură scaunul de preşedinte PSD Iaşi.

Ieşenii trebuie să ştie că în timp ce proiectul Şoselei de Centură a Municipiului Iaşi zace prăfuit de peste 7 ani în sertarele Ministerului Transporturilor, Guvernul alocă finanţare pentru "Drum de centură sud", în comuna Valul lui Traian, judeţul Constanţa.

În timp ce locuitorii din Ţibana, Ţibăneşti, Dagâţa, Tansa, ocolesc zeci de kilometri tocmai prin Negreşti-Vaslui pentru a veni în Municipiul Iaşi, zeci de comune din Argeş, Constanţa, Giurgiu, Olt, Bacău primesc finanţare pentru drumuri comunale şi săteşti, dovada incontestabilă a faptului că investiţiile sunt exclusive clientelare şi nicidecum obiective!

Domnule Maricel Popa, chiar nu vă este ruşine să mergeţi săptămânal la şedinţele de partid şi să fiţi repetentul clasei, deşi sunteţi Preşedintele PSD Iaşi, controlaţi cel mai mare bazin electoral social-democrat din Moldova, sunteţi şeful celei mai mari delegaţii de parlamentari PSD din ţară şi aveţi primăriile tuturor oraşelor şi municipiilor din Iaşi, cu sute de aleşi locali: consilieri, primari, viceprimari?

Domnule Maricel Popa chiar nu este ruşine faţă de ieşeni să acceptaţi permanent ca Iaşul să fie umilit la întocmirea Legii Bugetului de stat, la rectificările bugetare şi la analizele Comisiei de Prognoză, o instituţie paravan pentru a justifica interesele de clan?

Deputat Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi