ORAŞUL CÂNTĂ

PROGRAM 14 - 20 septembrie 2019

Oraşul cântă oferă bucureştenilor o extindere a proiectelor muzicale ale Festivalului Internaţional George Enescu prin peste 250 de evenimente muzicale neconvenţionale, ce vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale şi clădiri de birouri din toate colţurile Bucureştiului. Oraşul cântă invită publicul la spectacole, concerte corale sau instrumentale şi recitaluri susţinute de peste 2.000 de copii şi tineri din Programul Naţional Cantus Mundi, precum şi de artişti invitaţi.

Accesul publicului la evenimentele desfăşurate în cadrul programului Oraşul cântă este liber.

Program 14 - 20 septembrie 2019

* Sâmbătă, 14 septembrie 2019

11:00 - 12:30 - Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Orchestra BaRock Allegra, Odorheiul Secuiesc, Harghita

12:00 - 13:00 - Mega Mall

12:30 - 13:30 - Mall Promenada

13:00 - 14:00 - Mall AFI Cotroceni
Mini-recital de flaut, solistă - Gabriela Peticilă

13:30 - 14:30 - Sun Plaza
"Corul "Prietenii cântăreţi", Săcele, Braşov

17:00 - 18:30 - Parcul Circului de Stat

17:00 - 18:30 - Parcul Tineretului
Corul "Bim Bam", Bucureşti

17:00 - 18:30 - Parcul Drumul Taberei (Moghioroş)

17:00 - 19:00 - Muzeul Naţional al Satului
Orchestra BaRock Allegra, Odorheiu Secuiesc, Harghita
Corala "Nihil Sine Deo", Dăieni, Tulcea

19:00 - 20:30 - Biblioteca Central Univesitară "Carol I", Aulă
Cantus Mundi Unique Experience - corurile Cantus Mundi şi membri Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin"

20:00 - 21:30 - Muzeul Naţional "George Enescu"
Corul "Românaşul", Bucureşti

20:00 - 21:30 - Muzeul Naţional al Literaturii Române (Strada Nicolae Creţulescu nr. 8)

* Duminică, 15 septembrie 2019

12:00 - 13:00 - Mega Mall
Street music

12:30 - 13:30 - Mall Promenada
Emilian Florentin Gheorghe

13:00 - 14:00 - Mall AFI Cotroceni

13:30 - 14:30 - Sun Plaza
Corul "Ding Dong", Focşani
Street Music - Natalia Pancec şi Emilian Florentin Gheorghe: When Violin Meets Guitar

17:00 - 18:30 - Parcul Circului de Stat
Corala "Nihil Sine Deo", Dăieni, Tulcea
Street music

17:00 - 18:30 - Parcul Tineretului
Corul "Pastia", Focşani

17:00 - 18:30 - Parcul Drumul Taberei (Moghioroş)
Mini-recital vioară şi pian - Marta Băceanu şi Gabriel Stănescu

Corul "Cununiţa muntenească", Piteşti

* Joi, 19 septembrie
12:00 - 12:30 - Green Gate
Recital instrumental - percuţie şi acompaniament
Interpreţi: Robert Mihai Niţu, Andrei Iustin Preda şi Sorin Cristea-Baroti

13:00 - 13:30 - Oregon Park
Corul "Consonance", Bucureşti

* Vineri, 20 septembrie

13:00 - 13:30 - Timpuri Noi Square
Corul "Consonance", Bucureşti
Recital pian - Alexia Dănăţică
Recital pian - Abel Corban

13:00 - 13:30 - Floreasca Business Park
Recital pian
Interpreţi: Andra Valean, Sanziana Tarc, David Lup
Recital pian şi violoncel - Raul Vălean

Programul evenimentelor desfăşurate în Oraşul cântă va fi updatat periodic şi poate suferi modificări.

Oraşul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Naţional Cantus Mundi prin Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", ca program asociat Festivalului Internaţional George Enescu 2019. Oraşul Cântă este desfăşurat de Cantus Mundi Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

Parteneri: CBRE România, Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", Galeria Galateca, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Promenada, Mega Mall, Sun Plaza, AFI Cotroceni.

Parteneri media: Actualitatea muzicală, AgenţiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Caţavencii, Ceaşca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio Bucureşti FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile şi Nopţi Bucureşti.

Despre Festivalul Internaţional George Enescu
Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

Ediţia 2019 a Festivalului Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi la Sala Mică a Palatului la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: "Mari orchestre ale lumii", "Concertele de la miezul nopţii", "Recitaluri şi concerte camerale", "Muzica secolului XXI", "Mozart Week in Residence" şi "Forumul Internaţional al Compozitorilor". De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

Despre Cantus Mundi
Programul Cantus Mundi Bucureşti (instituit prin Hotărârea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti) se desfăşoară pentru dezvoltarea mişcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii şi tineri bucureşteni, motivaţi să fie parte a unei mişcări culturale prestigioase şi incluzive. Cantus Mundi Bucureşti este implementat în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat alături de membri ai Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". După 8 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

Despre CBRE România
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 şi S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajaţi (fără a include afiliaţii), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari şi deserveşte proprietari şi chiriaşi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate şi oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare şi coordonare de tranzacţii şi management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietăţii, administrarea investiţiilor, evaluare, închiriere de proprietăţi, consultanţă strategică, vânzări de proprietăţi, servicii ipotecare şi servicii de dezvoltare.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi www.cbre.ro.