Primăria Municipiului Iaşi susţine realizarea şoselei de centură - varianta Sud

Primăria Municipiului Iaşi condamnă public incoerenţa şi incompetenţa Guvenului Dăncilă, în special a Ministerului Transporturilor şi a instituţiilor subordonate, pentru modul prin care tergiversează demararea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Iaşi - varianta Sud.

Aşa cum este stipulat şi în legislaţia în vigoare, unicul responsabil pentru realizarea acestui obiectiv atât de important pentru municipiul Iaşi este Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor. Încă din anul 2009, Primăria Municipiului Iaşi s-a angajat, prin emiterea unei Hotărâri de Consiliu Local (HCL nr. 267/2009) şi alte adrese, că va susţine în mod concret realizarea acestei investiţii. Actele mai sus amintite sunt şi astăzi valabile şi au fost transmise încă de atunci ministerului de resort.

Şi acum, la mai bine de 10 ani de la emiterea respectivei Hotărâri, Primăria Municipiului Iaşi reiterează angajamentele asumate cu privire la realizarea investiţiei. Cu toate acestea, nu putem să nu observăm amânarea de către instituţiile abilitate, prin tot felul de tertipuri birocratice şi adrese inutile, a acestui proiect atât de important pentru municipiul Iaşi, după cum nu putem uita că în ultimii trei ani nu s-a făcut nimic în acest sens!

Deşi aceste documente au fost transmise în timp util către factorii responsabili pentru realizarea şoselei de centură a municipiului Iaşi - varianta Sud, instituţiile subordonate Ministerului Transporturilor (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi) nu iau în considerare documentele care au fost emise de către Primăria Municipiului Iaşi, deşi ele sunt valabile şi exprimă, clar şi fără echivoc, angajamentul municipalităţii ieşene de a se implica în realizarea acestui obiectiv.

"Faptul că responsabilii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi nu înţeleg că toate documentele emise de noi sunt valabile şi exprimă dorinţa noastră de a ne implica în realizarea şoselei de centură nu mă miră, pentru că actualul director al acestei Direcţii a fost dat afară de la Citadin pentru incompetenţă. Mă miră, în schimb, atitudinea responsabililor din Ministerul Transporturilor, care dovedesc, încă o dată, că ori nu citesc corespondenţa avută cu Primăria Municipiului Iaşi, ceea ce arată lipsa de interes pentru realizarea acestui obiectiv, ori nu pricep şi nu ştiu ce au de făcut pentru demararea lucrărilor. Ambele situaţii sunt condamnabile şi dovedesc atât incompetenţa acestor responsabili cât şi dezinteresul pentru ca ieşenii să poată beneficia de avantajele unei şosele de centură. În concluzie, ca să fie bine înţeles de toată lumea, Primăria Municipiului Iaşi îşi va respecta toate angajamentele asumate încă din anul 2009, pe care nu le-a infirmat niciodată. Vreau doar ca responsabilii din Ministerul Transporturilor să se hotărască şi să anunţe public dacă doresc să facă şoseaua de centură - varianta Sud. Dacă nu, să plece şi să lase nişte profesionişti să realizeze acest proiect!", a declarat primarul Mihai Chirica.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi