PRIMĂRIA SECTORULUI 4 SCOATE LA LICITAŢIE PROIECTUL NOII STAŢII DE METROU DE PE ŞOSEAUA BERCENI

Primăria Sectorului 4 continuă investiţiile strategice în infrastructură. Marţi, 10 septembrie a.c., a fost publicat în noul sistem de achiziţii publice - SICAP, anunţul privind "Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură".

Acest lucru este primul pas pe care Primăria Sectorului 4 îl face, în colaborare cu S.C. Metrorex S.A., în vederea informării complete a potenţialilor ofertanţi.

Potrivit anunţului, unul din obiectivele majore ale administraţiei Sectorului 4 în domeniul mobilităţii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o staţie situată între staţia de metrou existentă Berceni şi Şos. de Centură. În vederea implementării acestui proiect de infrastructură, Sectorul 4 a încheiat un protocol cu S.C. METROREX S.A. În baza acestuia, a fost derulat contractul şi a fost recepţionată documentaţia "Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură."

Conform studiului de fezabilitate, destinaţia clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul - STAŢIE DE METROU SUPRATERANĂ.

Clădirea va asigura un mediu propice circulaţiei pietonale (tip transport cu metroul şi spaţii publice urbane de circulaţie).

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA).

Proiectul de investiţii pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, va fi iniţiat şi derulat de Asocierea de autorităţi contractante formată conform art.4 din Legea nr. 98/2016 / art. Legea 99/2016, după caz, dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti "METROREX" S.A., în calitate de membru al asocierii. In cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii.

În vederea obţinerii finanţării pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, a iniţiat discuţii deja cu reprezentanţii AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului Bucureşti în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creşterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în Bucureşti - Ilfov.

Durata de execuţie a achiziţiei "Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură" este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare.

Totodată, potrivit anunţului menţionat, procedura aplicată va fi cea a licitaţiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 04 octombrie 2019.