Bucureşti, 11 septembrie 2019

România, prezenţă constantă la Maison & Objet Paris

Ultimele tendinţe româneşti în domeniul mobilei şi decoraţiunilor interioare au fost promovate la Paris, la târgul internaţional de profil, Maison & Objet, desfăşurat în perioada 6-10 septembrie.

Sub brandul sectorului de mobilă "Style, Confort, Durability - Romanian Furniture", companiile româneşti au expus, în pavilionul naţional amenajat pe o suprafaţă de 465 mp, mobilier, decoraţiuni interioare, sticlărie, ceramică fină şi soluţii pentru design.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, producătorii români au avut oportunitatea să prezinte calitatea produselor şi soluţiilor româneşti în domeniul mobilierului şi decoraţiunilor interioare. Totodată, prin întâlnirile directe, B2B, au pus bazele unor noi parteneriate de creştere a exportului şi de colaborare cu dezvoltatorii imobiliari, cu mari reţele de magazine şi hoteliere, cu asociaţii de profil şi firme de distribuţie, atât din Franţa şi spaţiul UE, cât şi din alte ţări din afara spaţiului comunitar.

Participarea românească la Maison & Objet a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat public-privat cu APMR, asociaţia din domeniul mobilei, în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului, cu finanţare parţială de la bugetul de stat. Bugetul alocat acestui târg a fost de 1.685.716 lei. Firmele participante la Maison & Objet au fost: Ardudana, Caro Jibou, Dis Prod, Entourage Furniture, Fascinaţia Sticlei, Freymob Design, Ita Production, Lemn Prod Ex Com, Mobex, I.I. Negru Tiberiu Marius Forester, Rebras Prodimpex, Sophia 2004 şi Szel Mob.

Maison & Objet este una dintre cele mai importante manifestări europene şi mondiale în domeniul mobilei, decoraţiunilor interioare, designului şi proiectelor, care se desfăşoară an de an în două ediţii (în ianuarie şi în septembrie). Faptul că manifestarea este una de anvergură este demonstrat de organizarea anuală a două ediţii la Paris - cu peste 3.000 expozanţi din peste 70 de ţări, la fiecare ediţie, care îşi prezintă oferta pe o suprafaţă de aproximativ 111.000 mp.

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat