10 pentru siguranţă!

RELAŢIONAREA COPIILOR CU PERSOANELE NECUNOSCUTE

Campania "10 pentru siguranţă!" vă propune astăzi, să acordaţi 10 minute pentru subiectul RELAŢIONĂRII COPIILOR CU PERSOANELE STRĂINE!!

Desigur, nu spunem copiilor că toţi oamenii străini sunt răi, dar este greu chiar şi pentru un adult deseori să aleagă oamenii "răi" de oamenii "buni", de aceea explicăm copiilor că poate fi periculos, atunci când sunt singuri, să relaţioneze cu persoane pe care nu le cunosc.

Persoanele rău intenţionate folosesc diverse şi atractive trucuri să se apropie de copii. Poate un căţel cu care îi atrag să se joace, poate dulciuri sau, uneori, apelează la bunătatea copilului "nu mă ajuţi să caut ceva ce am pierdut în zona asta?"....pentru ca apoi să îl atragă în locuri mai ferite şi să îl convingă să îi dea ceva sau să facă ceva ori chiar să îl oblige la asemenea gesturi!

Educaţi-vă copiii SĂ VĂ SPUNĂ CÂND LI SE ÎNTAMPLĂ CEVA CE I-A FĂCUT SĂ SE SIMTĂ JENAŢI, SPERIAŢI, RUŞINAŢI SAU...PUR ŞI SIMPLU SĂ NU SE SIMTĂ BINE!!! Apoi luaţi atitudine! Sesizaţi Poliţia, consultaţi un psiholog! Nu treceţi cu vederea aceste experienţe ale copiilor!!

Campania "10 pentru siguranţă!" are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Aducem în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei. Vă invităm să vă implicaţi distribuind recomandările noastre!