SOCIAL BIKING CHALLENGE

Celebrăm Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi Săptămâna Europeană a Sportului la Iaşi - Capitala Tineretului din România 2019-2020. Pedalează cu prietenii şi câştigă premii.

Între 16 septembrie şi 6 octombrie 2019, ieşenii care iubesc să meargă cu bicicleta sunt provocaţi să participe la competiţia europeană intitulată Social Biking Challenge!

Cu cât pedalezi mai mult, cu atât ai mai multe şanse de a câştiga premii. Tot ce trebuie să faci este să instalezi aplicaţia BikePrints pe smartphone-ul tău cu iOS sau Android care îţi va permite să îţi înregistrezi turele parcurse cu bicicleta. Competiţia va dura trei săptămâni şi se desfăşoară simultan în Iaşi şi în alte oraşe din Europa.

Foarte important! Înscrierile în aplicaţie au început din 9 septembrie 2019 şi se pot face pe toată durata provocării! În aplicaţie se vor putea înscrie toţi cei care au vârsta de 18 ani împlinită.

Din 16 septembrie, participanţii înscrişi acumulează puncte în baza distanţelor parcurse şi pot alege să călătorească singuri, în perechi sau în grupuri pe parcursul celor 3 etape.

Scopul evenimentului este de a susţine ciclismul ca obişnuinţă socială! Competiţia promovează activitatea fizică, utilizarea mijloacelor sustenabile de transport (bicicleta) şi de asemenea îşi propune să crească procentul celor care utilizează bicicletele prin crearea unei comunităţi de biciclişti.

ETAPELE COMPETIŢIEI

I. ETAPA DE PEDALAT ÎN ECHIPĂ - 16-22 Septembrie 2019
Fiecare participant se autentifică pentru a înregistra în aplicaţie fiecare călătorie cu bicicleta şi câştigă puncte pentru kilometrii parcurşi în timpul săptămânii. Pentru a forma o echipă, un participant înscris în aplicaţie invită în ECHIPA sa alţi trei prieteni care sunt utilizatori înregistraţi în aplicaţie.

Punctajul pe care îl obţii pe parcursul acestei etape:
a) Puncte pentru pedalat acordate atunci când cel puţin 2 dintre cei 4 biciclişti din ECHIPĂ pedalează pe acelaşi traseu dar nu în acelaşi timp: 1km = 2 puncte;
b) Puncte pentru pedalat acordate atunci când cel puţin 2 dintre cei 4 biciclişti din ECHIPĂ pedalează pe acelaşi traseu, în acelaşi timp: 1 km = 3 puncte.

II. ETAPA INDIVIDUALĂ 23 - 29 Septembrie 2019

Punctajul pe care îl obţine un biciclist în etapa de pedalat individual:
a) 1 km parcurs = 1 punct acumulat

III. ETAPA DE PEDALAT ÎN PERECHE 30 Septembrie - 6 Octombrie 2019
Inviţi un prieten în aplicaţie sau găseşti un alt participant (deja înregistrat în aplicaţie) pentru a forma o pereche.

Punctajul pe care îl obţii pe parcursul acestei etape:
a) Puncte pentru pedalat ÎN PERECHE, pe acelaşi traseu, dar nu în acelaşi timp: 1 km = 2 puncte bonus de pereche;
b) Puncte pentru pedalat ÎN PERECHE pe acelaşi traseu, în acelaşi timp: 1 km = 3 puncte bonus de pereche

PREMII PENTRU BICICLIŞTI
Premiile sunt oferite de către coordonatorii locali Institutul Cultural Independent şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi, cu sprijinul sponsorilor evenimentului: Bellotto, Univercity, Endorfine, Tiki Bistro.

7 PREMII MARI PENTRU CEI MAI BUNI BICICLIŞTI DIN IAŞI

Fiecare mare premiu conţine câte:
- 1 Echipament de Ciclism Oficial "Iaşi Oraşul Bicicletelor" marca BELLOTTO, format din TRICOU şi o pereche de PANTALONI SCURŢI;
- 3 luni cu Acces gratuit la Clubul de Fitness Endorfine prin Winter Access Card plus 12 şedinţe cu trainer personal;
- 1 Card Tiki Bistro pentru consumaţie inclusă în valoare de 100 de lei cu tva inclus (cardul este valabil la locaţia Tiki Bistro din Piaţa Unirii din Iaşi).

CONDIŢII PENTRU CÂŞTIGAREA CELOR 7 PREMII SOCIAL BIKING CHALLENGE
1 PREMIU pentru biciclistul care acoperă cei mai mulţi kilometri în ETAPA INDIVIDUALĂ;
2 PREMII pentru perechea cu cele mai multe "puncte bonus de pereche" colectate în timpul ETAPEI de pedalat ÎN PERECHE;
4 PREMII pentru membrii grupului cu cele mai multe "puncte bonus de grup" strânse în timpul ETAPEI de pedalat ÎN ECHIPĂ;

30 DE PREMII SPECIALE

Fiecare premiu suplimentar constă în:
1 lună cu Acces gratuit la Clubul de Fitness Endorfine prin Winter Access Card
Vor fi oferite câte 10 premii pentru fiecare dintre următoarele etape:

INDIVIDUAL, PEDALAT ÎN PERECHE şi PEDALAT ÎN ECHIPĂ.

CONDIŢII PENTRU CÂŞTIGAREA CELOR 30 DE PREMII SPECIALE
Cu cât un biciclist călătoreşte mai mult cu atât obţine mai multe puncte iar probabilitatea de a deveni câştigător este mai mare.

Cele 30 de premii speciale constau în:
1 lună cu Acces gratuit la Clubul de Fitness Endorfine prin Winter Access Card

ORGANIZATORI
Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Independent şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi - FONTIS şi se află sub egida Programului Iaşi - Capitala Tineretului din România 2019-2020.

SPONSORI
Bellotto
Univercity
Endorfine