Ionuţ Simionca (PMP): Pentru PSD, legile sunt "poveşti de babe bete"!

Într-o declaraţie politică susţinută de parlamentarul bistriţean Ionuţ Simionca în Camera Deputaţilor, acesta i-a răspuns preşedintelui PSD Bistriţa-Năsăud, care s-a referit la proiectul de lege privind execuţia Autostrăzii Nordului ca fiind "poveşti de babe bete".

"Este vorba de iniţiativa legislativă privind Autostrada Nordului, semnată de 65 de deputaţi şi senatori din toate partidele politice, inclusiv din PSD, care a fost aprobată în luna martie în Senat. Dacă Autostrada Nordului va fi girată de lege, orice guvern va conduce România din 2020, indiferent de coloratura lui politică, trebuie să pună în practică acest proiect extrem de important pentru bistriţeni", a spus deputatul PMP despre proiectul pe care l-a iniţiat.

Parlamentarul bistriţean a continuat arătând că afirmaţia lui Moldovan i-a jignit pe toţi cei ce susţin acest proiect legislativ, parlamentari din toate partidele politice, dar şi cetăţeni ai municipiului Bistriţa, sfidând, în acelaşi timp, autoritatea statului: "În timp ce pentru noi, românii de rând, legile sunt sfinte şi trebuie respectate întocmai, pentru actuala Putere legile nu sunt altceva decât 'poveşti de babe bete'. Prin declaraţia sa, preşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, i-a jignit nu doar pe cei 65 de parlamentari semnatari ai proiectului de lege, ci şi pe cei peste 3.000 de bistriţeni care au semnat zilele trecute pentru susţinerea acestei iniţiative legislative".

Deputatul PMP Ionuţ Simionca a continuat cu enumerarea unor decizii controversate ale liderilor PSD din Bistriţa-Năsăud, care au cheltuit sume importante de bani din bugetele locale pentru proiecte care nu reprezintă priorităţi ale bistriţenilor: " 'Poveşti de babe bete' sunt, mai degrabă, minciunile PSD cu privire la performanţele administraţiei locale din Bistriţa-Năsăud, condusă de PSD. După ce primarul pesedist al Bistriţei a cheltuit peste 6,5 milioane de Euro pentru amenajarea unei pârtii de schi care a funcţionat doar 14 zile iarna trecută, viceprimarul pesedist al Bistriţei s-a remarcat de curând cu asfaltări făcute anapoda pe drumuri în care au apărut găuri la doar trei zile după finalizarea lucrării. După ce a anunţat demolarea Stadionului "Jean Pădureanu" din Bistriţa, lăsat în izbelişte, preşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a cheltuit 13 miliarde de lei vechi din bani publici pentru reabilitarea Stadionului Central al Raionului Glodeni din R. Moldova".

În încheierea declaraţiei sale, parlamentarul bistriţean i-a oferit preşedintelui organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud şi o soluţie de a demonstra cetăţenilor că susţine construirea Autostrăzii Nordului. "Domnule Radu Moldovan, oricât de mult aţi încerca să denigraţi o lege, nu vă mai crede nimeni. Prea mult timp le-aţi servit bistriţenilor 'poveşti de babe bete'. Dacă totuşi, în al doisprezecelea ceas, vreţi să dovediţi că susţineţi Autostrada Nordului, asiguraţi-vă că toţi parlamentarii PSD vor vota, în Camera Deputaţilor, această lege, atât de importantă pentru bistriţeni! Altfel veţi rămâne în istoria judeţului ca un politician care a reuşit să producă pentru Bistriţa-Năsăud mai multe poveşti şi promisiuni de babe bete decât proiecte concrete", a concluzionat Ionuţ Simionca.