Organizaţia ALDE Sibiu susţine demersul preşedintelui partidului Călin Popescu Tăriceanu prin care îi cere primului ministru Viorica Dăncilă să înceteze a jocul murdar de a numi pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

"În şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârşitoare (83 voturi pentru şi 2 abţineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare", se arată în scrisoarea domnului Tăriceanu către Viorica Dăncilă.

"Facem un apel şi la preşedintele Klaus Iohannis ca la numirea celor trei candidaţi pentru portofoliile ministeriale să ia în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituţie", a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

"În şedinţa Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie, s-a hotărât, tot cu o majoritate covârşitoare, excluderea oricărui membru ALDE care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcţie publică fără acordul partidului. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat", explică preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Biroul de presă ALDE Sibiu