COD GALBEN: 28-01-2020 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj; COD GALBEN: 28-01-2020 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 28-01-2020 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceață care local determină reducerea vizibilității sub 200m și izolat sub 50m in Județul Caraş-Severin, Județul Arad, Județul Bihor, Județul Timiş; COD GALBEN: 27-01-2020 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m in Județul Harghita;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru combaterea faptelor de comerţ ilicit

În perioada 22.08.-24.08.2019, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor limitrofe pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit.

Au fost verificate 20 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale/familiale, persoane fizice autorizate şi producători agricoli verificaţi = 20, fiind legitimate 32 de persoane.

S-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată, privind activităţile comerciale ilicite şi s-au confiscat bunuri în valoare de 350 lei, constând în produse industriale.

* Dosare penale la regimul rutier

- La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe un drumul comunal din satul Dolheştii Mari, comuna Dolheşti, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Vadu Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.

- La 23.08.2019, ora 07.15, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe DC Plaiu Şarului din comuna Şaru Dornei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DC Plaiu Şarului din comuna Şaru Dornei, un localnic de 51 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate şi cu un grad împrejmuitor.

Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.

- La 23.08.2019, ora 16.13, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, pe strada 13 Decembrie din localitate a avut loc o tamponare, iar traficul rutier este blocat.

Din primele cercetări, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, o minoră de 15 ani din municipiul Fălticeni, ce nu posedă permis de conducere, a avariat trei autoturisme, după care a fugit de la faţa locului la domiciliul unei cunoştinţe, fiind depistată de poliţişti.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, în timp ce se afla la domiciliul femeii, minora a primit cheile de la autoturism pentru a lua un portofel şi apoi pentru cumpăra diverse produse de la un magazin, ocazie cu care, după ce a coborât în stradă, a pornit motorul şi s-a deplasat cu autoturismul pe mai multe străzi din municipiul Fălticeni, ocazie cu care, a avariat cele trei autoturisme şi a fugit de la faţa locului.

Minora a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "furt în scop de folosinţă" şi "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, ora 09.42, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 208A din comuna Udeşti, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Moara, înregistrat de aparatul radar al poliţiei în timp ce rula cu viteza de 109 km/h.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, ora 23.35, un echipajul rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Vasile Ciurea din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Boroaia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.

* Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

- La 23.08.2019, ora 10.35, în timp ce conducea autoturismul pe str. Piaţa Unirii din municipiul Rădăuţi, după ce a trecut de intersecţia str. Volovăţului, o femeie de 24 de ani din comuna Voitinel, a surprins şi accidentat o femeie de 70 de ani din oraşul Milişăuţi, angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător prin marcaje şi indicatoare rutiere.

Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

- La 23.08.2019, ora 11.15, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din municipiul Suceava s-a prezentat o localnică de 34 de ani, victima unui accident rutier produs în cursul zilei.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, la 23.08.2019, în jurul orei 09.30, în timp ce conducea autoturismul la ieşirea din curtea unei societăţi comerciale, victima a efectuat un viraj la dreapta spre str. Cernăuţi, moment în care, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi intrat în coliziune cu un copac.

După producerea accidentului, conducătoarea auto s-a deplasat la domiciliu pe motiv că nu a suferit leziuni, însă, în jurul orelor 10.30, întrucât acuza dureri s-a deplasat la spital pentru investigaţii, fără să necesite internarea.

Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, ora 00.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2K, în afara localităţii Iaslovăţ, pe un sector de drum în curbă, din cauza neadaptării vitezei, un tânăr de 21 de ani din comuna Botoşana, a pătruns pe contrasens, a derapat şi a revenit pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului, unde, a lovit frontal un copac.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a unui tânăr de 21 de ani din oraşul Cajvana şi a unei tinere de 20 de ani din comuna Cacica, pasageri în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, în jurul orei 06.35, în timp conducea autoturismul într-o curbă pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, un localnic de 32 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil, pe care a distrus-o.

Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui localnic de 27 de ani, pasager în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "vătămare corporală din culpă" şi "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, ora 16.36, în timp ce conducea autoutilitara într-o curbă pe DN 17 din comuna Iacobeni, ajuns în intersecţia cu DN 18, pe un sector de drum în pantă, din cauza nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers, un bărbat de 39 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc a intrat în coliziune cu autoturismul condus în faţa sa de un bărbat de 41 de ani din Republica Moldova, care intenţiona să efectueze schimbarea direcţiei de mers pe DN 18.

În urma impactului, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Iacobeni.

Din accident, a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 74 de ani, a unei tinere de 19 ani şi a unei minore de 7 ani, toate din Republica Moldova, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani, precum şi rănirea uşoară a unei minore de 10 ani din comuna Iacobeni, pasageră în autoturismul condus regulamentar de bărbatul de 26 de ani.

Conducătorii auto implicaţi în eveniment au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La faţa locului au fost prezenţi pentru cercetări şi lucrători din cadrul I.S.C.T.R Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

- La 24.08.2019, în jurul orei 21.45, în timp conducea autoturismul pe DJ 208D, în interiorul localităţii Mitocaşi din comuna Mitocu Dragomirnei, un localnic de 19 ani a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 51 de ani din aceeaşi localitate, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.

Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, victima refuzând acest lucru.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* Material lemnos confiscat de poliţişti

- La 23.08.2019, ora 08.05, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,60 m.c. lemn de foc de diverse esenţe.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 580 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

- La 23.08.2019, ora 11.30, poliţiştii Postului de poliţie comunal Adâncata au oprit pentru control pe DC 54 din localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Mănăstirea Humorului care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,18 m.c. lemn de foc de esenţă carpen.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 510 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

- La 24.08.2019, ora 16.18, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178C din comuna Bilca, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc de esenţă molid.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 219 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

- La 24.08.2019, ora 20.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Stulpicani, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea din avizul de însoţire prezentat pentru control de conducătorul auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus, cantitatea de 1,06 m.c. lemn rotund de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 388 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

- La 24.08.2019, ora 19.46, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a identificat pe drumul forestier "Dubul" din localitatea Argel, comuna Moldoviţa, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta în total cantitatea de 35,39 m.c. material lemnos, conform avizelor de însoţire prezentate pentru control.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, poliţiştii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură, numărul de înmatriculare al autoutilitarei era altul decât cel menţionat în avizul de însoţire emis de o societate comercială administrată de un localnic de 57 de ani, rudă a conducătorului auto.

Totodată, în urma inventarierii materialului lemnos transportat, nu au fost constatate neconcordanţe faţă de cantităţile înscrise în documente.

Administratorul firmei emitente a documentelor a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, în cauză fiind sesizată Garda Forestieră Suceava în vederea efectuării unui control de specialitate pentru clarificarea situaţiei.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.