COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 07:55 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Braşov; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 07:45 si 10:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Teleorman; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 07:40 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Maramureş, Județul Sălaj, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 07:40 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Alba, Județul Covasna, Județul Sibiu; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 07:30 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Suceava; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Prahova, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:15 si 09:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 18-10-2019 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita;

Consiliul Judeţean Tulcea, alături de comunitatea ucraineană la ceas de sărbătoare

Vineri, 23 august, cu începere de la ora 17.00, Constantin Albu, consilierul Preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la recepţia oferită la sediul comunităţii ucrainene de către Preşedintele Dumitru Cernencu, cu ocazia Zilei Drapelului de stat şi a Zilei Naţionale a Ucrainei.

În scurta luare de cuvânt, Constantin Albu a transmis reprezentanţilor minorităţii ucrainene salutul şi preţuirea Preşedintelui Horia Teodorescu pentru modul în care se păstrează vii obiceiurile şi datinile din străbuni în rândul acestei etnii, menţionând şi bunele relaţii pe care judeţul Tulcea le are cu oraşul Izmail:

"Suntem prezenţi la astfel de evenimente din viaţa comunităţii minorităţilor din judeţul Tulcea, pentru că mozaicul etniilor din Dobrogea este o caracteristică definitorie, care dă identitate acestei zone.

Trebuie să menţionez faptul că judeţul nostru are foarte bune relaţii de colaborare cu vecinii de la nord de Dunăre. Cooperarea dintre noi, judeţul Tulcea, şi oraşul Izmail s-a conturat în momentul înfiinţării Asociaţiei Euroregiunea Dunărea de Jos, în 1998, an care a marcat începutul unor colaborări care au fost consolidate odată cu înfiinţarea Asociaţiei menţionate.

Totul a culminat cu semnarea, în 2017, a Acordului de Înţelegere dintre Judeţul Tulcea şi Oraşul Izmail. În baza acestuia, o serie de proiecte comune au fost depuse în vederea finanţării prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

De altfel, anul 2019 s-a dovedit extrem de fructuos în domeniul acestei colaborări, vara aceasta fiind lansate două proiecte de cooperare. Este vorba de proiectul privind Infrastructura transfrontalieră de sănătate, pentru reabilitarea unor spitale din cele două regiuni şi de proiectul Clean River - Dunărea pentru reabilitarea sistemelor de canalizare ale zonei de frontieră a Deltei Dunării.

Revenind la comunitatea tulceană a ucrainenilor, vă felicit, domnule Dumitru Cernencu, pentru modul în care păstraţi vie tradiţia, portul, obiceiurile şi cultura în rândul membrilor, asigurând astfel legătura între generaţii".